Vágólapra másolva!
Vannak olyan futballisták, akiket csak nagy nehézségek árán lehet leigazolni, mivel olyan extra igényekkel állnak elő, amelyeket szinte lehetetlen teljesíteni. A Derby County vezetőinek 2001-ben jóval könnyebben ment, hogy meggyőzzék a Lazio támadóját, Fabrizio Ravanellit: ugyan írja már alá a szerződését a klubhoz. A Fehér Toll becenevű csatár végül is beleegyezett a transzferbe, így rögtön a Kosok játékosának mondhatta magát. Illetve a Kosok játékosának is.

Ugyanis egyben a Crown Inn nevű amatőrgárda is papírokkal tudta bizonyítani, hogy Ravanelli aláírt hozzájuk. A helyi pub csapatának egyik futballistája egy igen egyszerű trükkel húzta csőbe az olasz futballistát.

Ravanellit természetesen minden edzés után autogramvadászok egész hada lepte el, és a csatár igazi profi játékoshoz méltóan mindig türelmesen osztogatta az aláírását, azt viszont nem nézte, hogy mi alá kanyarítja oda a nevét.

Ez öreg hiba volt, mert Mark Shepherd, a Crown Inn futballistája egy nevezési lapot nyomott Fehér Toll orra alá, aki annak rendje s módja szerint alá is írta azt, így jogosult lett arra, hogy pályára lépjen a csapatban, amely a városi amatőrbajnokság harmadik vonalában (!) szerepelt.

Shepherd később persze "eladta" a történetet az angol bulvárlapoknak, és kijelentette: "Ha Ravanellinek elege lesz a Premier League-ből, vagy lesz egy szabad vasárnap délutánja, akkor remélem, hogy egy meccs erejéig beszáll közénk."

Nos, Shepherd és Ravanelli soha nem lettek csapattársak...