Vágólapra másolva!
Miután a Serie A hajrájában kirobbant bundabotrány után távozott az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke és alelnöke, a helyi olimpiai bizottság Guido Rossit, az olasz tőzsde-ellenőrző testület egykori vezetőjét nevezte ki a szervezet élére. A megbízatása hat hónapra szól.

"Komoly szankciókra van szükség ahhoz, hogy helyre álljon a rend. Ha elrettentő példa kell ahhoz, hogy véget érjen a hisztéria, akkor abban sem lesz hiány" - számolt be terveiről Rossi.

A bundabotrányban érintett klubok közül a Juventus helyzete a legsúlyosabb: a torinóiakat a 2005-ös és a 2006-os bajnoki címüktől is megfoszthatják, sőt akár a másodosztályba is száműzhetik.

Hétfőn hat órán át tartott Luciano Moggi kihallgatása. A Juve egykori főigazgatóját azzal vádolják, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a Zebrák mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat a Stadio Delle Alpiba "csábítani", és nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A szintén gyanúba keveredett AC Milan, Lazio és Fiorentina is könnyen bajba kerülhet, ha a feltevések beigazolódnak.