Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a FC Internazionale került sorra.

Roberto Mancinivel a kispadon az előző szezonban a dobogó alsó fokán végzett a tavaly nyáron komoly erősítést végrehajtott FC Internazionale - legalábbis a bundabotrányt lezáró ítéletek előtt így állt a helyzet. Azóta az AC Milan és a Juventus FC eredményeinek módosításával, illetve eltörlésével kiderült, hogy - legális körülmények között - az Inter szerezte a legtöbb bajnoki pontot, az ősszel induló szezonnak pedig a kék-feketék már valódi bajnokesélyesként vághatnak majd neki.

Az amúgy sem gyenge játékoskeretet a vezetőség idén nyáron további erősítésekkel igyekszik felkészíteni a várható megpróbáltatásokra, eddig elsősorban a védelem megacélozásán fáradoztak a klub elöljárói. Ezt szolgálta a két brazil szélsőhátvéd, az AS Monacótól érkezett Maicon és az Ajax Amsterdamtól megvásárolt Maxwell érkezése. A hátvédsor bal oldala így teljesen kicserélődött, hiszen távozott Giuseppe Favalli és a kameruni Pierre Ndlend Womé is, mégsem valószínű, hogy Maxwellre kezdőként számít Mancini az elkövetkező idényben. Ennek pedig az az oka, hogy a világbajnokság előtt a klub leigazolta a tornán az olasz válogatott egyik hősévé vált, Fabio Grossót. A védelemből azonban távozott még a visszavonult Szinisa Mihajlovic is, így ebben a csapatrészben továbbra is létszámhiány van, egy középhátvéd érkezése még mindenképpen várható - de hogy ki lesz a kiválasztott, azt egyelőre homály fedi, rebesgetik többek között Grosso palermói csapattársa, Andrea Barzagli nevét is.

Egy sorral feljebb lépve, a középpályán is várhatóak változások, az új keretnek ugyanis már nem tagja a Juventus FC-hez távozott Cristiano Zanetti, az Argentínába hazatért Juan Sebastián Verón és honfitársa, Kily González sem. Valószínűsíthető még két dél-amerikai futballista, a chilei David Pizarro és az argentin Santiago Solari távozása is. A középpályára tehát több új futballistát is igazol majd az Inter, de konkrétumok még nincsenek ez ügyben sem, elsősorban a bundabotrányban érintett klubok ászainak megszerzése tűnik megfelelő lépésnek, amit jelez, hogy a brazil Émerson neve már is felmerült, mint lehetséges új szerzemény. Ez a módszer vezethet eredményre a csatársor megerősítésénél is, itt Zlatan Ibrahimovicot emlegetik a jól értesültek.

A keret tehát még meglehetősen képlékeny, a felkészülés programja azonban már adott. Azok a futballisták, akik nincsenek éppen szabadságon, már július 13-án együtt edzettek, majd edzőtáborba vonultak, amelyből július 29-én térnek vissza Milánóba, ám nem sok időre, hiszen július 30-án Londonban a csapat a Tottenham Hotspurrel mérkőzik meg. A felkészülés következő állomása pedig augusztus első hétvégéjén Amszterdam lesz, ahol a helyi Ajax, az FC Porto és a Manchester United lesz az Internazionale ellenfele.