Vágólapra másolva!
Az Internazionalénak ítélték oda az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmét.

A 2005/2006-os kiírásban a Juventus és az AC Milan mögött harmadikként végzett Inter 1989 óta első bajnoki címét könyvelheti el.

A bundaügyben kedden este született másodfokú - a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó - határozat. A Juventus "marad" a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett "csak" 17 pont levonással vág neki a szezonnak, és érvényben maradt a korábbi verdikt: a torinói gárdát megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől.

A Fiorentina a második vonalból "visszakerült" az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon "visszajutott" az első osztályba, ahol 11 pont hátránnyal kezd. Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban, és további enyhítés, hogy az együttes indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, bár ezügyben az UEFA csütörtökön hozza meg a végleges döntést.