Vágólapra másolva!
Dárdai Pál és Huszti Szabolcs is végigjátszotta csapata mérkőzését a Bundesliga 1. fordulójában, de amíg előbbi a Hertha BSC-vel döntetlenre végzett a Wolfsburg ellen, addig utóbbi a Hannoverrel 4-2-es vereséget szenvedett a Werder Bremen ellen.

A brazil Diego góljával került előnybe a Werder Hannoverben, a Portótól érkezett középpályás ballal vette be Enke kapuját a 20. percben. Újabb húsz perc elteltével egyenlítettek a hazaiak, Stájner Tarnat passzát váltotta gólra. Még a szünet előtt visszavehette volna a vezetést a Bremen, de Borowski büntetőjét Enke kivédte.

A második félidőt aktívabban kezdte Huszti Szabolcs csapata, és Stájner ezúttal gólpasszt adott, az iráni Hashemian fejezte be az akciót. Thomas Schaaf cserékkel próbálta felrázni a Werdert, és bejött a húzása, a portugál Hugo Almeida másfél perccel azután, hogy pályára lépett közeli fejesével egalizált.

Mindkét csapat őrült rohanásba kezdett, amiből végül a vendégek jöttek ki jobban, előbb Klose lőtt óriási gólt a bal felsőbe, majd Daniel Jensen emelte át Enkét, mindkétszer Diego volt az előkészítő, így 4-2-re nyert a brémai alakulat.

Wolfsburgban nem esett gól, a VfL és a Hertha megosztozott a pontokon.

Bundesliga, 1. forduló:
Hannover - Werder Bremen 2-4 (1-1)
gól: Stájner (40.), Hashemian (67.), illetve Diego (20.), Hugo Almeida (79.), Klose (85.), D. Jensen (92.)

Wolfsburg - Hertha BSC 0-0