Vágólapra másolva!
Valószínűleg nincs is annál nagyobb öröm egy édesapa számára, mint ha tinédzser fiacskája az utolsó percekre beállva egy pazar kapáslövéssel győztes gólt szerez egy élvonalbeli bajnokin. Nos, pár éve Hollandiában éppen ez történt Gert Kruysszal, akinek fia, a 19 esztendős Ricky kilenc perccel a lefújás előtt állt be a pályára az FC Utrecht színeiben a De Graafschap elleni találkozón, és első labdaérintéséből védhetetlenül bombázott az ellenfél hálójába.

Idősebb Kruys azonban mégsem csapott a levegőbe örömében, még csak fel sem ugrott a helyéről, sőt, szomorúan a kezébe temette az arcát - ő ugyanis történetesen éppen a De Graafschap kispadján ült, mégpedig szakvezetői minőségben.

Gert Kruys annak idején játékosként maga is az Utrechtben szerepelt, azonban edzői pályafutása a De Graafschaphoz sodorta, a csapatnak pedig az idő tájt nem nagyon ment: az együttes az utolsó helyen áll a tabellán.

Nem csoda, hogy a tréner nem örült különösebben fia góljának. "Egészen jól játszottunk, tartottuk a döntetlent, amikor jön egy ilyen kis mitugrász, és kilövi a felső sarkot. Meg is mondtam neki, hogy jobban teszi, ha egy darabig nem jön haza" - nyilatkozta a lefújást követően Gert Kruys, de a hangján azért érezni lehetett, hogy igazából nem tud haragudni az ellenfél gólszerzőjére.