Vágólapra másolva!
Az FSV Mainz magyar csatára, Szabics Imre a hét végén végre megszerezte első gólját a klub színeiben, és lassan stabil kezdő emberré lép elő, de a mainzi drukkerek ezzel együtt sem lehetnek elégedettek együttesük támadójátékával. Ezzel a klub vezetősége is tisztában van, éppen ezért szeretnék visszacsábítani a Werder Brementől az egyiptomi Mohamed Zidant.

A mainzi gárda az előző szezonban a 11. pozíciót szerezte meg a Bundesligában, és támadó részlege kifejezetten jónak számított, hiszen a klub összesen 46 találatot ért el, amelynél nyolc együttes is kevesebbet szerzett, és a negyedik helyezett FC Schalke 04 is csak eggyel többször volt eredményes. Ugyanakkor a csapat legeredményesebb támadói a nyáron egytől egyig távoztak: a 12 találattal házi gólkirály Michael Thurk az Eintracht Frankfurtban kötött ki, a kilenc találatot elért Mohamed Zidan visszatért a Werder Bremenhez, a szintén kilencgólos Benjamin Auer pedig az újonc VfL Bochumban kötött ki.

Összesen tehát 30 gól "távozott" a csapattól, nem csoda, hogy a klub a nyáron elsősorban csatárokat igazolt, azonban a két legnevesebb új támadó csak az átigazolási időszak utolsó napjaiban érkezett. A VfL Bochumtól egymillió euróért megvett brazil Edú, illetve az 1. FC Kölntől 250 ezer euróért szerződtetett Szabics Imre csak később kapcsolódott be a felkészülésbe, és ennek megfelelően Jürgen Klopp az első fordulókban nem is számított rájuk a kezdők között, inkább a Diakité, Damm duónak szavazott bizalmat. Előbbi futballista a harmadosztályú SV Wehemtől érkezett a nyáron, utóbbit pedig az ificsapatból hívták fel, ám ez a kettős sem tűnt rossznak, elvégre a Mainz az utolsó előkészületi meccsén az ő vezérletükkel verte 5-0-ra a Liverpool FC-t, amely ugyan kissé tartalékos volt, de az ez eredmény így is optimizmussal töltötte el a drukkereket.

Az első fordulóban Damm be is talált, és a Mainz 2-1-re legyőzte a VfL Bochumot, de a csapat azóta egyetlen bajnokiján sem volt képes egynél több gólt szerezni, és immár kilenc mérkőzés óta nyeretlen a Bundesligában. Menet közben a fenti csatárduó is kicserélődött: az első három játéknap után előbb Edú került be a kezdők közé, a legutóbbi három bajnokin pedig a brazil partnere immár Szabics Imre volt, aki a Werder ellen végre első gólját is megszerezte.

Összességében véve azonban a mainzi támadó részleg nem lehet büszke teljesítményére, hiszen a klub tíz mérkőzés alatt mindössze kilenc gólra volt képes (ennél csak a VfL Wolfsburg ért el kevesebbet), és a négy csatár mindegyike egyetlen találatig jutott. Mindez a Kicker ranglistáján is meglátszik, hiszen a csapat játékosai közül az osztályzatok alapján Edú, Diakité és Damm volt a legrosszabb azok közül, akik legalább öt bajnoki értékelhető teljesítményt nyújtottak (a csak három meccsen osztályzatot kapott Szabics átlaga még gyengébb).

Így aztán nem meglepő, hogy a mainzi vezetőség egy újabb támadó leigazolásában gondolkozik, a kiszemelt pedig nem más, mint az egyiptomi Mohamed Zidan. Az afrikai focistát az előző idényben a Mainz kölcsönkapta a Werder Brementől, és a csatár remekül játszott, kilenc gólig jutott, ami alapján a brémaiak vissza is hívták. Eleinte kapott is játéklehetőséget a Werdernél, a negyedik és az ötödik fordulóban is végig a pályán volt, és egy gólt is szerzett, de azóta mindössze kétszer cserélték be.