Vágólapra másolva!
Priskin Tamás csapata, a Premier League utolsó helyén álló Watford a Leicestertől megszerezte Gareth Williamst. Az eddig a Tottenhamnél szereplő svájci Reto Ziegler kölcsönben a szezon végéig a Sampdoriához került. Massimo Maccarone is Itáliát választotta, a Middlesbrough olasz támadója a Sienához igazolt.

A magyar lapértesülések ellenére Lipták Zoltán, a másodosztályú Lombard FC Pápa középpályása mégsem szerződik az angol harmadik vonalban szereplő Huddersfield Townhoz - erősítette meg Szemán György, a klub technikai igazgatója.

A Liverpool zöld utat kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA), és így leigazolhatja a West Ham United argentin játékosát, Javier Mascheranót. A FIFA szabályzata szerint a 22 éves tehetség csak júniusban válthatna csapatot, miután 2006. július 1. után két együttesben is szerepelt: a Corinthiansból augusztus 31-én került a West Hamhez, ezért kellett a Mersey-parti gárdának a szövetség különengedélye.

A Birmingham City egymillió fontot fizetett az Arsenalnak Sebastian Larssonért, aki nyár óta kölcsönben már a Citynél szerepelt, de most négy évre írt alá a másodosztály második helyezettjéhez. A portugál élvonal utolsó helyén szerénykedő Beira Mar a Mallorcától kölcsönbe megkapta a szerb Andrija Delibasicot, aki az előző fél évben az AEK Athénban játszott.

Michael Ball elhagyja a PSV-t és Manchesterbe költözik, ahol a City mezét húzhatja magára. A Hamburg megszerezte a horvát válogatott csatárt, Ivica Olicot, aki legutóbb a CSZKA Moszkvát erősítette. A Premier League alsóházában szenvedő Wigan a Sahtar Donyecktől szerződtetett Julius Aghahowától várja a gólokat.

A 19 éves Zdravko Kuzmanovic a svájci Baseltől a Fiorentinához került, a szerb középpályás négy és féléves kontraktust írt alá a firenzei klubnál. Az AS Nancy leigazolta a holland FC Utrecht francia csatárát, Marc-Antoine Fortune-t. Az RCD Espanyol védője, Chica 2009-ig meghosszabbította szerződését.

A Hamburger SV játékosa, Markus Karl visszatért nevelőegyesületéhez, a Greuther Fürthhöz. Az Udinese leigazolta a cseh Slovan Liberec védőjét, Tomás Zápotocnyt.

A Bolton Wanderers fiatal csatára, Johan Smith kölcsönbe a Carlisle Unitedbe került. A Watford FC megvette a másodosztályú Leicester City skót középpályását, Gareth Williamst. A Hannover '96 felbontotta svéd védője, Jonas Troest szerződését. A Hertha BSC leigazolta a brazil Sao Paulo FC középpályását, Mineirót.

A West Ham United 6 millió fontot fizetett a Birmingham City 27 éves, hétszeres angol válogatott védőjéért, Matthew Upsonért.

Ricardo Oliveira, az AC Milan brazil labdarúgója nem szerződhet a Real Madridhoz a FIFA átigazolási szabálya miatt. A problémát az jelenti, hogy Oliveirának a Real már a harmadik klubja lenne ebben a szezonban, amit a nemzetközi szövetség tilt. A támadó, aki a milánóiakhoz szerződött Ronaldo helyett került volna a spanyol fővárosba, a legutóbbi szezonban a spanyol Betisnél szerepelt, amely a nyár elején adta kölcsön őt három hónapra a brazil Sao Paulónak.

Két spanyol játékost szerzett meg a Liverpool, a Deportivo védője, Alvaro Arbeloa és a Málaga középpályása, Francisco Manuel Duran költözik a Mersey partjára. David Thompson a Premier League-en belül váltott csapatot, és ezentúl a Portsmouth helyett a Boltont szolgálja majd. A Celticnek 1,1 millió fontjába került a Hearts középpályása, Paul Hartley. Máté Péter, a Reading magyar védője egyelőre sérüléséből lábadozik, és nem lesz hiány vetélytársakban, ha felépül, az újonc ugyanis megvette Michael Duberryt a Stoke-tól.

Frederic Piquionne, a St. Etienne sok klub által csábított csatára végül a Monacóban kötött ki. A Torino igen aktív volt a piac zárása előtti utolsó órákban, a Bikák megszerezték Cesare Bovót a Palermóból, és kölcsönbe kapták Francesco Cocót az Intertől, elengedték viszont Stefano Fiorét, aki Livornóban kötött ki. A toszkán gárda Fiore mellett még Césart is leigazolta, aki legutóbb a Corinthiansban játszott, de nem ismeretlen számára a Serie A, hiszen a Lazióban és az Interben is pályára lépett korábban.

Maurizio Ciaramitaro és Francesco Parravicini klubot cserélt, előbbi a Palermóban, utóbbi Parmában landolt. Roman Eremenko ezentúl az Udinese helyett a Sienától kapja majd a fizetését, a Reggina pedig a másodosztályú Bariból csábította el Alessandro Gazzit.