Vágólapra másolva!
A Sevilla FC két év alatt valósággal berobbant az európai labdarúgás élvonalába, az andalúziai klub kétszer is elhódította az UEFA-kupát, megszerezte az európai Szuperkupát, és versenyben van a spanyol bajnoki címért. A sevillaiak egyik legjobbja a brazil jobbhátvéd, Daniel Alves, akit több nagy klub is csábít - de a jövőjéről egyelőre nem hajlandó nyilatkozni.

- Hogyan írná le a játékstílusát?
- Játékosként a legfontosabb célom az, hogy segítsem a csapatom. Nem azt akarom elérni, hogy én kitűnjek a mezőnyből, hanem hogy valamit hozzátegyek az együttesem teljesítményéhez. Jelenleg a Sevillának remekül megy, elkaptuk a fonalat, és nagyon élvezzük a játékot. Remélem ez még sokáig így marad.

- Több nagy klub is érdeklődik ön iránt. Mit gondol, a következő szezonban is Sevillában játszik majd?
- Ez egy nagyon bonyolult kérdés, és nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy beszéljünk róla. Most teljes erővel a Sevilla szereplésére kell koncentrálnom, és nem engedhetem meg magamnak, hogy másra figyeljek, mert hatalmas a tét a klub számára. Ha eljön az ideje, akkor a jövőmről is fogok beszélni, de csak azután hozhatok döntést, ha a szezon véget ért.

- Milyen hatással van a csapatra Juande Ramos személye?
- A mester nagyon rövid idő alatt történelmet írt a Sevilla FC-vel. Rögtön a megérkezése után átalakította a gárdát a saját képére, és fantasztikus eredményeket ért el. Csak nagyon kevés edző mondhatja el magáról, hogy két év alatt kétszer is bejutott ugyanannak a kupasorozatnak a döntőjébe, sőt, meg is nyerte azt. Ráadásul az UEFA-kupa kétszeri megnyerése mellett a spanyol kupa döntőjébe is bejuttatta a gárdát, ami a klubnak régóta nem sikerült. Röviden összefoglalva neki köszönhető, hogy a Sevilla FC sikeres lett.

- Mennyire nehéz egyszerre három fronton helytállni?
- Természetesen nem egyszerű, de az UEFA-kupa tavalyi megnyerése óta csupa jó dolog történt velünk, és jelenleg szinte mi sem hisszük el, hogy ilyen jól állunk. Pár éve a klub számára már az is hatalmas eredmény volt, ha kiharcolta az UEFA-kupában való részvételt, most pedig egyre-másra játsszuk a kupadöntőket. Nagyon örülünk és élvezzük ezt a helyzetet. Azt viszont nem szabad gondolnuk, hogy mindegyik sorozatot kötelező megnyernünk, mert az sokba kerülhet. A cél mindig a győzelem, de nem szabad a diadal megszállottjává válnunk, mert az nem egészséges.

- Mikor mondaná azt, hogy a Sevilla sikeres szezont zárt?
- Az UEFA-kupa megnyerése után a jelenlegi idényt semmiképpen sem lehet rosszként értékelni, de igazán csak akkor lennénk elégedettek, ha még legalább egy trófeát begyűjtenénk. Nagyon szeretnénk, ha ez a bajnoki cím lenne, de a Primera Divisiónban eredetileg a Bajnokok Ligájába való bejutás volt a célunk, így már az is nagy eredmény, hogy még mindig versenyben vagyunk az aranyéremért.

- Legközelebb mikor láthatjuk torreádor-szerelésben?
- A fieszta idején csapattársammal, Renatóval mi is kiöltöztünk, ahogy a helyiek szokták, de ez csak a nagy ünnepek idején szokás. Bár ha megnyerjük a bajnokságot vagy a Copa del Reyt, akkor lehet, hogy megint felveszem.

Interjú: www.uefa.com

www.global-soccer.eu