Vágólapra másolva!
Átmenetileg Giancarlo Corradini eddigi pályaedző irányítja az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályának utolsó két fordulójában az élvonalba visszajutott Juventust, a klubvezetés azonban Marcello Lippit szeretné visszacsábítani a csapat élére.

A 46 éves Corradini 1999 óta áll a torinói egyesület alkalmazásában, eleinte az utánpótlással foglalkozott, majd 2004-től a felnőtt együttes mellett tevékenykedett. A klub vezetése azt követően bízta meg az első csapat dirigálásával, hogy Didier Deschamps a hétvégén távozott.

Hétfőn több olasz internetes sportoldal azt közölte, hogy Jean-Claude Blanc, a Juventus igazgatója a korábbi sikeredző, a válogatottal tavaly világbajnok Marcello Lippi visszahozásán fáradozik.

"Lippit akarjuk, a lehető leggyorsabban, bármilyen pozícióban" - mondta állítólag az elöljáró. Az érintett ezt követően jelezte, még hónapokig pihenni szeretne, jelenleg nem tervez semmiféle szerepvállalást.

A Serie B-t kilenc pont levonással kezdő Juventus már három fordulóval a bajnokság vége előtt kivívta a visszajutást, majd szombaton az első helyet is bebiztosította.