Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi fiatal kora ellenére már alapember a katalán gárdában, és egyértelműen a világklasszisok sorába tartozik - elég, ha csak a Getafe elleni kupameccsen szerzett parádés góljára gondolunk. Ronaldinhóval ellentétben ráadásul Messi a nyáron sem kap sok pihenőt, hiszen valószínűleg ott lesz a Copa Américán, amit azonban ő egyáltalán nem bán.

- A spanyol bajnokságból már csak két forduló van hátra, és a Barca öldöklő küzdelmet folytat az aranyért a Real Madriddal és a Sevillával. Ön hogy látja az esélyeiket?
- Az biztos, hogy régóta nem volt ilyen szoros a Primera Division élcsoportja, és mind a három gárda megnyerheti a bajnoki címet. Tény, hogy jelenleg a Real Madrid előnyben van velünk szemben, de bízom a csapatunkban, és hiszem, hogy meg tudjuk előzni a riválisainkat, ami fantasztikus lenne.

- Pedig a bajnokság egy szakaszában a Barca előnye szinte behozhatatlannak tűnt a Reallal szemben.
- Sajnos ez igaz, ebben a szezonban nem tudtunk egyenletesen jó teljesítményt nyújtanunk, és azt se feledjük, hogy rengeteg sérültünk is volt, ami szintén hatással volt a szereplésünkre. A Madrid ezzel szemben remek hajrát produkál, és ezzel izgalmassá tette a bajnokságot. Az utóbbi hetekben viszont ismét a régi formánkban futballoztunk, ami nagy önbizalmat ad az utolsó meccsekre.

- Nemrégiben több csapattársa is azt mondta, hogy jelenleg ön a világ legjobb játékosa.
- Ez azért túlzás. Én biztos nem állítanék ilyen, bár nagy megtiszteltetés, ha valakinek ez a véleménye rólam. Igyekszem minden meccsen jól játszani és teljesítményemmel segíteni a csapatot, de nem hiszem, hogy én lennék a legjobb.

- Ha nem ön a legjobb, akkor kicsoda?
- Mindig is azt mondtam, hogy szerintem Ronaldinhónál nincs jobb. Ő egy lenyűgöző futballista, aki bármelyik pillanatban egyetlen villanással képes megfordítani egy mérkőzést. Amióta együtt játszunk a Barcelonában, próbálok minél többet tanulni tőle. Arról nem is beszélve, hogy a pályán kívül is igazi barát.

- És mi a helyzet a Getafe CF elleni góllal? Csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyen találatot szereztek. Erre hogy emlékszik?
- Nagyon különleges érzés volt egy ilyen fantasztikus gólt szerezni, és nem tudom, hogy valaha képes leszek-e megismételni. Remek érzéssel tölt el, amikor visszagondolok rá, és sohasem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor betaláltam a hálóba.

Forrás: EPA

A Barca "három királya"

- Olyan nagy közönségkedvenc lett a Nou Campban, hogy mostanában már az átigazolásáról sem nagyon pletykálnak.
- Igen, szerencsére erről már nincs szó. Barcelona az otthonom, itt mindig nagyon jól bántak velem, és eszem ágában sincsen eligazolni. Még több trófeát akarok nyerni a klubbal.

- Amint véget ér a bajnokság, jön az új feladat az ön számára: a Copa América. Mennyire motiváltan utazik a kontinensviadalra?
- Nagyon elszánt leszek, mint mindig, amikor felhúzhatom a címeres mezt. Természetes, hogy ott akarok lenni a Venezuelába utazó keretben.

- Az argentin focisták szinte hagyományos módon nagyob lelkesedéssel utaznak a Copára, mint más országok játékosai. Ez még mindig így van?
- Az biztos, hogy mi nagyon várjuk a Copát, de megértem azokat a focistákat, például Ronaldinhót vagy Kakát, akik úgy döntöttek, hogy kihagyják a viadalt. A bajnoki szezon Európában nagyon fárasztó, és tökéletesen érthető, ha valaki pihenni szeretne.


- A Copa lesz az első trófea, amit begyűjt a nagyválogatottal?

- Nagyon remélem. Először is be akarok kerülni a keretbe, aztán a kezdő tizenegybe, és ha már ott vagyok, akkor minál jobb teljesítményt akarok nyújtani. Mindannyian meg akarjuk nyerni a Copa Américát, főleg, hogy a legutóbbi kontinensviadal döntőjében az utolsó percekben engedtük ki a kezünkből a győzelmet Brazília ellen.

- Már majdnem egy év telt el a tavalyi vébé óta. Még mindig fájlalja, hogy nem léphetett pályára a németek elleni negyeddöntőn?
- A leginkább az fáj, hogy kiestünk, mert nagyon bíztunk benne, hogy megnyerhetjük az aranyérmet. Természetesen szerettem volna segíteni a csapaton, de az edző másként döntött, és ezt maximálisan tiszteletben tartom. Őszintén szólva, már az is hatalmas élmény volt, hogy egyáltalán ott lehettem a világbajnokságon.


Forrás:
www.fifa.com

www.global-soccer.eu