Vágólapra másolva!
Hiába vezetett már 2-0-ra a félidőben az AS Roma az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, a fővárosi csapat az Empoli vendégeként végül csak 2-2-es döntetlent ért el. Nem bírt egymással a Juventus és az Inter, a rangadó 1-1-gyel ért véget. A Primera Divisiónban az Atlético Madrid tékozolta el kétgólos előnyét, de a fővárosiak rosszabbul jártak, mint a Roma, mert a Villarreal végül fordítani tudott, és 4-3-ra nyert. A Barcelona nem volt ilyen kegyes ellenfeléhez, a katalánok úgy nyertek 3-0-ra a Betis ellen, hogy Ronaldinho két gólt ért el szabadrúgásból. A Bundesligában továbbra is remekel a Karlsruhe, amely ezúttal a Duisburgot győzte le, Hajnal Tamás gólpasszt adott, és kiharcolt egy büntetőt. Nagy meccset vívott egymással a Bochum és a Wolfsburg, a hazaiak már 4-0-ra vezettek, amikor a Farkasok elkezdtek felzárkózni, de a csoda nem sikerült a nyolc gólt hozó találkozón.

A vezetést a 13. percben szerezte meg az vendégegyüttes: a rómaiak addig-addig adogatták a labdát a 16-os vonalánál, amíg Pizarro átadását Giuly tűzte kapura, s a 16 méteres löket meglepte Bessi kapust is, aki nem tudta hárítani a bal sarokba tartó labdát (0-1).

A bizonytalankodó Empoli-védelmet a 32. percben ismét megbolondította a Roma, Mancini ki tudja hányadik alkalommal cselezte magát tisztára bal oldalon, a 16-os és az alapvonal csücskétől középre adott, a mélységből egyedül érkező Brighi számára nem okozott gondot a jobb sarokba továbbítani (0-2).

A biztos vezetés és a mutatott játék alapján még a legpesszimistább drukkerek sem hihettek abban, hogy az AS Roma innen elbukhatja a mérkőzést. Így aztán a 67. percben váratlanul esett hazaiak szépítő találata is: a 67. percben Vannucchi a félpályától megindult, majd 25 méterről akkora gólt zúdított Doni kapujába, hogy a rómaiak hálóőre mozdulni sem tudott rá (1-2).

Forrás: EPA

Brighi góljánál még nagy volt a boldogság a Románál

A 87. percben Vucinic még elrontott egy nagy helyzetet, ezt a 90. percben megbüntette az Empoli. Ezúttal a csereként beálló Giovinco szinte az oldalvonal mellől ívelt, emelt kapura, a pompás lövést Doni ezúttal is csak szemmel verte (ebben talán ludas is volt)... (2-2).

Az esti Juve-Inter rangadón a címvédő milánóiak az első igazán nagy helyzetüket kihasználták, César emelt a torinói védelem mögé, a beinduló Cruz mellre vette a labdát, aztán jobbal elrúgta a bal sarokba.

Forrás: EPA

Javier Zanetti harciasan közeledett névrokonához, Cristiano Zanettihez

A második félidőben a Zebrák kitámadták, az Inter pedig veszélyesen kontrázott, Buffon Ibrahimovic bombájánál és Suazo közelijénél is nagyot védett, aztán két csere összehozta a Juve egyenlítőgólját, Iaquinta fejelte le a labdát Camoranesi elé, akinek lövése Samuel lábán megpattant, és a léc alá vágódott. Ennek az iksznek a Fiorentina örülhetett a legjobban, az élbolyból csak a Violák tudtak nyerni, és mindössze két ponttal vannak lemaradva az Inter mögött.

Eredmények, Serie A, 11. forduló:
Genoa - Palermo 3-3 (0-1)
gól:
Leon (59., 66.), Borriello (82.), illetve Cavani (8.), Brienza (76.), Amauri (90.)

Livorno - Udinese 0-0

Catania- Atalanta 1-2 (0-0)
gól:
Spinesi (82.), illetve Langella (56., 58.)

Napoli - Reggina 1-1 (0-0)
gól:
Lavezzi (90.), illetve Vigiani (54.)

Cagliari - Sampdoria 0-3 (0-3)
gól:
Volpi (33.), Caracciolo (39.), Maggio (45.)
piros lap: Pieri (68., Sampdoria)

Empoli - Roma 2-2 (0-2)
gól:
Vannucchi (67.), Giovinco (90.), illetve Giuly (13.), Brighi (32.)

Parma - Siena 2-2 (1-1)
gól:
Corradi (24.), Matteini (79.), illetve De Ceglie (33.), Galloppa (90.)

Juventus - Internazionale 1-1 (0-1)
gól: Camoranesi (77.), illetve Cruz (41.)

Ballotta hibája három pontot hozott a Fiorentinánakhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071103-premier-league-a-raadasban-mentett-pontot-az-arsenal-az-angol.html?pIdx=2