Vágólapra másolva!
Adriano Gallianira, az AC Milan alelnökére hivatkozva a Tuttosport című olasz napilap arról számolt be, hogy a milánóiak labdarúgója, Kaká nyerte az Aranylabdát.

Galliani elárulta, az egész AC Milan vezetése jelen lesz a december 2-ai, párizsi gálán, amelyen a 25 éves brazil irányító átveszi majd a sportág legnagyobb egyéni elismerésének számító Aranylabdát.

Kakának nem ez lesz az első kitüntetése idén, ugyanis a hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezete (FIFPro) 45 ezer futballista szavazata alapján őt választotta az elmúlt szezon legjobbjának.

A France Football francia szaklap által alapított Aranylabdát idén először a világ bármely pontján futballozó labdarúgó megkaphatja, korábban a legjobb Európában játszó klasszis vehette át.

A kitüntetést 96 szakújságíró szavazata alapján december 2-án adják át a legtöbb voksot kapott futballistának. Hivatalosan eddig csak az 50 jelölt nevét hozták nyilvánosságra.

Tavaly a világbajnok olasz válogatott csapatkapitánya, Fabio Cannavaro érdemelte ki a díjat.

Érdekesség, hogy a Tuttosport tavaly Gianluigi Buffonnak "előre odaadta" a díjat, s Cannavarót csak harmadik helyre rangsorolta biztos információi alapján, ám akkor az olasz lap igencsak melléfogott. Ezzel együtt is, idén tényleg óriási meglepetés lenne, ha nem Kaká nyerné el a díjat.