Vágólapra másolva!
Nem akármilyen csapat állt össze ezen a héten rovatunknak köszönhetően, korábban ugyanis sohasem volt arra példa, hogy a tizenegy labdarúgó közül ketten is mesternégyest szereztek az adott héten. Most viszont ez a helyzet, de még a balhátvéd is kétszer volt eredményes, és mindegyik mezőnyjátékos legalább egy góllal hívta fel magára a figyelmet.

Kapus:
Ali al-Habszi (ománi, Bolton Wanderers): Az angol egyesület a Crvena Zvezda elleni idegenbeli UEFA-kupa-mérkőzésen több kulcsemberét is pihentette, így a kapuban sem a finn Jussi Jaaskelainen, hanem Al-Habszi állt, aki mindent meg is tett azért, hogy bizonyítson. Az ománi portás több bravúros védést is bemutatott, és a Bolton így nyerni is tudott 1-0-ra - de a hét végén már megint Jaaskelainen védett.

Hátvédek:
Habib Beye (szenegáli, Newcastle United): A Szarkák kissé elmaradnak a várakozástól a Premier League-ben, de a múlt heti eredmények némi bizakodásra adhatnak okot a csapat szurkolói számára. Az együttes ugyanis előbb 1-1-es döntetlent ért el a listavezető Arsenallal, majd 2-1-re legyőzte a Birmingham Cityt - utóbbi meccsen a jobbhátvéd Beye érte el a győztes gólt.

Manuel Friedrich (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak az utóbbi időben remek eredményeket érnek el. A csapat már kiharcolta a továbbjutást csoportjából az UEFA-kupában, és a bajnokságban is jól áll. A múlt héten a Sparta Praha ellen Friedrich emberhátrányban szerzett győztes gólt, és a Hansa Rostock elleni bajnokin is magabiztosan látta el feladatát.

Julien Rodriguez (francia, Olympique Marseille): A kikötőváros együttesének nagyon fontos volt a hét végi, AS Monaco elleni bajnoki, és az egykoron rangadónak számító meccset a hazaiaknak sikerült is megnyerniük, így kissé eltávolodtak a kiesési zónától. A mérkőzés legjobbja az OM középhátvédje, Rodriguez volt, aki levette Jan Kollert a pályáról, és a vezető találat is az ő nevéhez fűződött.

Forrás: EPA

Rodriguez a védő feladatát tökéletesen ellátta, és még egy gólra is futotta az erejéből

Heiko Westermann (német, FC Schalke 04): A gelsenkirchenieknél a rengeteg sérülés miatt az alaphelyzetben középhátvéd Westermann kénytelen a védelem bal oldalán futballozni, és a hét végi, Eintracht Frankfurt elleni meccs alighanem rendkívül emlékezetes marad a számára. A bekk ugyan nagyot hibázott a frankfurtiak második góljánál, de ezt alaposan jóvátette, hiszen a másik kapuba kétszer is betalált.

Középpályások:
Ignácio González (uruguayi, Danubio FC): Az uruknál a bajnokság utolsó fordulójára került sor, és a már biztos aranyérmes Danubio fiesztára készült a Progreso ellen, amit sikerült is megvalósítania. A bajnokcsapat ugyanis 9-1-re diadalmaskodott, és a középpályás González mesternégyest ért el - akárcsak a csatár Christian Stuani, aki ezzel gólkirály lett.

Luis Antonio Jiménez (chilei, FC Internazionale): Amikor az Inter a nyáron szerződtette Jiménezt, akkor az első számú indoknak az tűnt, hogy a focista "futballolasznak" számít. A középpályás azonban az utóbbi időben bebizonyította, hogy játéktudása alapján is helye van a milánóiaknál: a hétközi, Lazio elleni bajnokin a meccs legjobbja volt, de a Torino ellen is betalált.

Forrás: EPA

Jiménez a mezőny legjobbja volt a Lazio ellen

Sulley Muntari (ghánai, Portsmouth FC): A Pompey továbbra is várakozáson felül szerepel a Premier League-ben, Harry Redknapp együttese a hét végén idegenben győzte le az Aston Villát. A meccs főhőse Muntari volt, aki két remekbeszabott találatot szerzett - a klub alaposan meg fogja érezni a ghánai hiányát januárban, az Afrika-kupa idején.

Simao Sabrosa (portugál, Atlético Madrid): A spanyol gárda mindkét múlt heti mérkőzésén begyűjtötte a három pontot, és ebben a luzitán balszélsőnek nagy szerepe volt. Az FC Köbenhavn elleni UEFA-kupa-meccsen csapata első találatát szerezte, majd a hét végén a Getafe CF ellen gólpasszt adott Diego Forlánnak.

Csatárok:
Nicola Pozzi (olasz, Empoli FC): Igazi kiesési rangadót játszottak a Serie A-ban Empoliban, ahol a Cagliari volt a vendég, és a hazaiaknak sikerült megszerezniük a nagyon fontos három pontot. Ebben Pozzi vállalta a főszerepet, a fiatal csatár, aki eddigi pályafutása során mindössze hét találatot szerzett a Serie A-ban, most egy meccsen négyszer volt eredményes.

Forrás: EPA

Pozzi négy góljával egyedül lerendezte a Cagliarit

Mike Hanke (német, Hannover '96): A hét vége mérkőzését játszotta Huszti Szabolcs csapata a Werder Bremennel, és hatalmas küzdelemben le is győzte 4-3-ra a brémaiakat, köszönhetően nagy részben Hankénak. A válogatott keretbe pályázó támadó mesterhármast vágott, sőt, a negyedik találatnál is előle mentve juttatta a saját kapujába a labdát a brémaiak védője, Frank Baumann.