Vágólapra másolva!

Gallas, Kaká és Eto'o egy csapatban

A Bajnokok Ligája csoportkörének az utolsó fordulója, illetve a klubvilágbajnokság volt a középpontban a nemzetközi labdarúgó-életben a múlt héten, így talán meglepő, de álomcsapatunkba öt olyan játékos is befért, aki egyik sorozatban sem lépett pályára. Közülük ketten is a francia élvonalban nyújtott teljesítményük alapján lettek csapattagok.

Kapus:
Nicolas Douchez (francia, Toulouse FC): A hét végén tovább folytatódott a Paris Saint-Germain hazai vesszőfutása, ezúttal a Toulouse vitte el a három pontot Párizsból. Pedig a fővárosiak nem játszottak rosszul, de képtelenek voltak kifogni a vendégek kapusán, aki bravúrt bravúrra halmozott, és ezért a L'Équipe című sportlaptól 8,5-es osztályzatot kapott.

Hátvédek:
Rafinha (brazil, FC Schalke 04): A gelsenkircheni gárda korábbi próbálkozásai alkalmával nem tudott továbbjutni a BL csoportköréből, most viszont ez sikerült a németeknek. Ehhez a Rosenborg BK-t kellett legyőzniük hazai pályán, és a 3-1-es diadalból Rafinha maga is góllal vette ki a részét, a hét végi, 1. FC Nürnberg elleni bajnokin pedig Markus Engelhardt az ő beadása után szerzett öngólt a nürnbergiek részéről.

William Gallas (francia, Arsenal FC): A kisebb megingást követően az Ágyúsok nagyon fontos mérkőzést nyertek a hét végén, hiszen a Chelsea FC elleni rangadón gyűjtötték be a három pontot. A mindent eldöntő találatot a csapatkapitány Gallas fejelte, aki így az Arsenal legutóbbi három hazai bajnokiján egyaránt betalált.

Jarque (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai egyesület továbbra is ott van a Primera División közvetlen élmezőnyében, köszönhetően a sereghajtó Levante hét végi legyőzésének. Az Espanyol nagyon nem erőltette meg magát, de a középhátvéd Jarque gólja elég volt a három ponthoz, miután a védelem éppen a gólszerző vezérletével helyzetbe kerülni sem engedte az ellenfelet.

Eric Chelle (francia, Valenciennes FC): A gall kiscsapat meglepően jól szerepel a Ligue 1-ben, és miután a hét végén hazai pályán 3-0-ra legyőzte az AJ Auxerre gárdáját, egészen a negyedik helyig nyomult előre a táblázaton. A találkozó második találatát a balhátvéd Chelle szerezte, aki végig rendkívül agilisan futballozott, és ezért a L'Équipe 7,5-es osztályzattal jutalmazta.

Középpályások:
Ügür Boral (török, Fenerbahce): Az isztambuliaknak mindenképpen nyerniük kellett hazai pályán a CSZKA Moszkva ellen ahhoz, hogy továbbjussanak a BL-ben, ám viszonylag gyorsan hátrányba kerültek. A villámgyors egyenlítést követően Ügür duplája jelentette a győzelmet a törökök számára.

Forrás: EPA

Ügür Boral (jobbra) élete első BL-meccsét duplázással tette emlékezetessé

Andrea Gasbarroni (olasz, FC Parma): Nagyon fontos volt a Reggina elleni győzelem a pármai gárda számára, hiszen a csapat ezzel a három ponttal felzárkózott a Serie A középmezőnyéhez. Gasbarroni ugyan nem volt eredményes, de így is a mérkőzés legjobbja lett, hiszen minden pármai akcióban benne volt, és a védekezésből is kivette a részét - nem csoda, hogy nyolcas osztályzatot kapott.

Kaká (brazil, AC Milan): A rossonerók újabb trófeával bővítették gyűjteményüket, hiszen a milánói gárda megnyerte a klubvilágbajnokságot. Az elődöntőben az Urava Red Diamonds ellen Kaká gólpasszt adott Clarence Seedorfnak, a fináléban pedig Filippo Inzaghit hozta kétszer is kihagyhatatlan helyzetbe, de a Boca Juniors ellen azért egyszer maga is betalált.

Forrás: EPA

Kaká a klubvébén is igazolta, hogy a legjobb helyre került az idei Aranylabda

Iraklisz Sztoltidisz (görög, Olimpiakosz): A hellén gárda évek óta hiába próbálkozott azzal, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligájában a csoportkörből, ám most végre sikerült a bravúr, pedig az együttes kifejezetten nehéz kvartettbe került. A Werder Bremen hazai legyőzése azonban a második helyet jelentette a görögöknek, akiknél Sztoltidisz két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Csatárok:
Samuel Eto'o (kameruni, FC Barcelona): Az afrikai támadó a lehető legjobbkor épült fel sérüléséből, hiszen a katalánoknál Ronaldinho nincs formában, Thierry Henry sérült, és a hét végén Lionel Messi is kidőlt a sorból. Eto'o viszont ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta: a hétközi, VfB Stuttgart elleni BL-meccsen egyszer, a hét végi bajnokin pedig kétszer talált be.

Forrás: EPA

Eto'o sérülése után hamar visszanyerte régi formáját

Marcus Bent (angol, Wigan Athletic): A Premier League-ben a kiesés ellen küzdő kiscsapat egy 13 mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg azzal, hogy legyőzte a Blackburn Roverst egy gólzáporos találkozón. A meccsen két mesterhármas is született, ám Marcus Benté annyival többet ért, hogy ő ezzel győzelemhez segítette együttesét.

www.infosport-focivilag.hu