Vágólapra másolva!

Eto'o bombázott, Halmosi tekert, Defoe ráfordult

Január első hetében, mint mindig, ezúttal is jórészt az angliai futballisták szórakoztatták a sportág szerelmeseit. Míg idehaza az NB I-es csapatok játékosai több hónapig pihenik az őszi szezon fáradalmait, addig a szigetországban már rögtön január 1-jén pályára léptek a Premier League csapatai. A hét végére már a spanyolok is felhúzták a futballcsukát, az angolok pedig "pihenésképp" az FA-kupában vívtak óriási csatákat. Most is sok szép gól született, mi kiválasztottunk párat, önök pedig most is voksolhatnak arra, hogy melyik volt a leglátványosabb!

Az Arsenal nem elég, hogy vezeti az angol bajnokságot, de Arsene Wenger fiatal csapata ráadásul igen látványos focival rukkol elő hétről hétre.

A 2008-as esztendő első napján az Ágyúsok városi derbit vívtak a West Ham Uniteddel, s már a második percben tapsolhatott az Emirates-stadion közönsége Da Silvának, aki varázslatosan vette le a balról érkező beadást, majd kapásból lőtt a kapuba.

168101outform.html400350


"Kénytelenek" voltunk beválogatni az Arsenal második gólját is, Adebayor ugyanis a már önmagában is remek félpályás indítást látványos könnyedséggel fejelte el a kapus mellett, majd cimbalomszögből is sikerült a kapuba pörgetnie (az ismétlést figyeljék!).

168102outform.html400350


Egy másik fővárosi csapat, a Tottenham Birminghamben kirándult, s bár lőtt egy pazar félfordulatos gólt Defoe révén, 2-1-re kikapott az Aston Villától. A Spurs-csatár mozdulatát azért érdemes megnézni többször is.

168103outform.html400350


A Manchester United - még mindig január 1-jén - a Birmingham Cityt verte 1-0-ra egy varázslatos akcióból szerzett góllal. Tévez és C. Ronaldo összjátéka élményszámba ment. Az argentin felpörgette magának a labdát és "látatlanban", háttal állva passzolt a saját feje fölött a portugálhoz, aki sarokkal hozta ziccerhelyzetbe Tévezt, ő pedig nem is hibázott.

168104outform.html400350


S jöjjön akkor egy kis spanyol álomfoci is: az Atlético Madrid idegenben 3-0-ra lemosta a Deportivót, s a parádé az argentin csodagyerek Agüero nevéhez fűződött, aki a második fővárosi találatnál - egy majd' 80 méteres kapuskirúgás után - próbálta hosszú szólójával másolni Maradonát. (Az Agüero-gólt Forlán találata után tekinthetik meg.)

168105outform.html400350


Az Espanyol-Villarreal bajnokin Tamudo duplázott, ám mégsem őt emeljük ki, hanem Valdót, aki a kapufáról visszapattanó "bombaszabadrúgást" a kicsavart-kitekert jobb lábával juttatta látványosan a kapuba. (Valdóé a meccs második gólja volt, Tamudo első találata után gyönyörködhetnek benne - érdemes megvárni.)

168106outform.html400350


A Real Madrid-Zaragoza (2-0) bajnokin Robinho egy korrekt szóló után tréfálta meg lapos lövésével a vendégkapust, majd kisbabás gólörömmel is szórakoztatta a nagyérdeműt.

168107outform.html400350


Álomgól volt a javából Eto'óé Mallorcán, ahol is a 90. percben Krkic varázsolt a balszélen, majd Henry visszagurított a kameruninak, aki 30-ról nem teketóriázott - nagyon bevarrta!

168108outform.html400350


S a végére egy magyar vonatkozás: a Plymouth-Hull City (3-2) FA-kupa-találkozón Halmosi Péter két gólpasszt adott, és ő szerezte csapata második találatát. A 30 méteres pontrúgás talán beadásnak indult, ám végül a kapuban kötött ki, így talán nem nagy elfogultság, ha okos gólnak nevezzük hazánkfia lövését.

168109outform.html400350