Vágólapra másolva!
Az olasz lapok számításai szerint mintegy 57 millió euróba kerülne a bajnok Internazionale labdarúgócsapatának, ha Roberto Mancini vezetőedzőt Jose Mourinho váltja a kispadon.

Az olasz szakember fizetése évi hatmillió euró és a szerződése még négy évig érvényes, ezért menesztése esetén 24 millió jár neki. Mourinho fizetése több lap szerint is 9 millió euró lesz évente és hamarosan három évre ír alá. További hatmilliót kellene Mancini távozása esetén a szakmai stáb többi tagjának kifizetni.

Massimo Moratti klubelnök kedden találkozott Mancinivel, a megbeszélés azonban csak 25 percig tartott. Ezután a tréner ügynöke annyit mondott, valószínűleg véget ért Mancini milánói pályafutása, de ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg.

A szakember viszonya azt követően romlott meg Morattival, hogy Mancini a Liverpool ellen elbukott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után bejelentette távozását, majd meggondolta magát.

Mourinho a La Gazzetta dello Sport című lapban már arról beszélt, kikkel erősítené meg az Internazionale keretét a következő szezonra. Meglehet, Mancini sem marad munka nélkül, a lap úgy tudja, hogy Avram Grant helyét foglalja majd el a Chelsea kispadján, habár londoniak esetében más jelöltekről is lehet hallani. Helyi sajtóértesülések szerint Mancini mellett a Barcelonától elköszönt Frank Rijkaard, illetve az orosz válogatottat irányító Guus Hiddink lehet a befutó, de felmerült már Sven-Göran Eriksson (Manchester City), Luis Felipe Scolari (portugál válogatott), Mark Hughes (Blackburn Rovers) és a Roman Abramoviccsal a héten - a felek szerint véletlenül - összefutó Carlo Ancelotti (AC Milan) neve is.