Vágólapra másolva!
Az olasz kormány azt fontolgatja, hogy megtiltja az utazást a nápolyi futballdrukkereknek. A súlyos szankció lehetősége azután merült fel, hogy az SSC Napoli mintegy 1500 fanatikusa vasárnap, az AS Roma elleni bajnoki mérkőzésre tartva összecsapott a rendőrökkel, miután gyakorlatilag elfoglalta azt a vonatot, amellyel a fővárosba tartott.

Az ultrák számos tagja nem rendelkezett jeggyel, ám úgy gondolta, joga van a szerelvényen tartózkodni, ennek pedig számos olyan utas itta meg a levét, akik nem a rangadóra, "csak" a fővárosba igyekeztek. A fanatikusok a helyszínre érkező rendőrökkel, majd vasúti dolgozókkal is összeverekedtek, akik közül néhányan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A vonat - amely így csak a huligánokat szállította, miután a rendőrség arra kérte a tehetetlenül álló utasokat, hogy inkább ne szálljanak fel - végül háromórás késéssel megérkezett Rómába, ahol a beszámolók szerint a vendégdrukkerek még összetűzésbe kerültek a hatósággal.

A belügyminisztérium teljes utazási tilalmat akar, a nápolyi szurkolók ugyanis visszaesőnek számítanak, botrányos viselkedésük miatt az előző szezonban sem lehettek jelen csapatuk több idegenbeli találkozóján. Az olasz vasúttársaság, a Trenitalia közölte: mivel a vasárnapi incidens félmillió eurós kárt okozott, a jövőben nem engedi a szerelvényeire a szervezett ultracsoportokat.

A Roma-Napoli találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.