Vágólapra másolva!
Jose Mourinho szerdán történelmet írt: az Internazionale kispadján ülő futballtréner az általa vezetett csapatokat tekintve sorozatban századik hazai bajnokiján maradt veretlen.

A Serie A-ban címvédő milánói gárda a negyedik fordulóban 1-0-ra verte a Leccét a San Siro Stadionban, idénybeli második otthoni találkozóját is megnyerve. A nyáron érkezett portugál mester előtte, a Chelsea edzőjeként egymás után 60 meccsen szerzett legalább egy pontot a londoni Stamford Bridge-en, még korábban pedig 38-szor nem kapott ki odahaza a Portóval, az Estádio do Dragao arénában.

A különc viselkedéséről is elhíresült, 45 éves szakember nem foglalkozott a fantasztikus sorozattal: a szerdai diadal után eltűnt a nyilvánosság elől és segítőjét, Bepe Baresit küldte el a sajtótájékoztatóra.

A százas szám jegyében ünnepelték szerdán Samuel Eto'ót is, aki a Betis elleni 3-2 győzelem alkalmával századik gólját szerezte a Barcelona színeiben. A 27 éves támadó ötödik idényét tölti a klubnál, s teljesítménye azért is dicséretes, mert a mostani szezon előtt a volt barcelonai játékosból lett új vezetőedző, Pep Guardiola első lépései egyikeként átadólistára helyezte őt. Aztán az előkészületi mérkőzések meggyőzték a trénert, hogy nagy hiba lenne megválni a kameruni futballistától, aki az eddigi négy bajnoki fordulóban háromszor talált be az ellenfelek hálójába.