Vágólapra másolva!
Újra magyar szereplőket köszönthetünk a legszebb gólokat felvonultató sorozatunkban, ezúttal két németországi légiós, Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs hétvégi találatát nézhetik meg kínálatunkban. Reméljük, azért a maradék nyolcra is szakítanak időt, érdemes, mert mindegyik parádés esztétikai élményt nyújt, a prímet ezúttal a Bundesliga-forduló góljai viszik, legalábbis számszerűleg, de Angliából és Spanyolországból is kerültek be brilliáns megoldások.

Nagyon rosszul indult a szezon a spanyol élvonal egyik újonca, a Sporting Gijon számára, amely öt forduló után pont nélkül, utolsóként kullog a mezőny mögött. A hétközi fordulóban a Real Madrid szórta meg alaposan a Gijont, amely 7-1-es zakóval távozott a Bernabéuból. A meccs hőse Rafael Van der Vaart volt, aki három gól után ünnepelhetett, a tripla legszebb darabja egy sarkazásos megmozdulást követően született, amikor a holland Higuaín beadását juttatta látványos mozdulattal a kapuba, igaz egy védő lába is kellett ahhoz, hogy a hálóban kössön ki a labda.

188301outform.html400350


A Bundesligában két magyar játékos is remek hétvégét zárt, Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is góllal vette ki a részét csapata győzelméből. A Dortmund légiósa a hét közepén még amiatt reklamált, hogy nem érzi igazán jól magát, mivel túl sok a védekezőfeladata, és így nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint amikor irányítóként lép pályára. Nos, Hajnal a Stuttgart ellen a két csatár mögött kezdett, és a 10. percben ő indította be a lavinát egy bombagóllal, aztán a későbbiekben remek passzokkal hozta helyzetbe a társakat.

188302outform.html400350


Huszti Szabolcs egyszer már kiszúrt a Bayernnel, 2006 novemberében a Hannover a magyar középpályás góljával nyert először Münchenben. A történelem most ismételte önmagát, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a hannoveri AWD-Arénában intézte el Huszti a rekordbajnokot, és ezúttal nem akcióból, hanem szabadrúgásból talált a bajorok kapujába. Egyes oldalak a traumtor, azaz álomgól jelzővel illették a találatot, igaz voltak olyanok is, akik Rensing kapust hibáztatták, mondván, későn reagált, de nem vitathatjuk el Huszti érdemeit, aki elsőrangúan csavart a rövid sarokba.

188303outform.html400350


Nem tartozott a hétvége kiemelkedő mérkőzései közé a Frankfurt-Bielefeld összecsapás, a vendégek gólja miatt azonban érdemes megemlékezni róla, a lengyel Artur Wichniarek ugyanis nagyon kiszorított helyzetből is bátran vállalta el a lövést, és jutalma egy parádés gól lett (01:10-nél kezdődik az összefoglalóban).

188304outform.html400350


A Werder Bremen és a Hoffenheim randevúja még sokáig téma lesz a sajtóban és a szurkolók körében, sokan úgy tartják, a szezon legjobb meccsét vívta a két gárda. A brémaiak már 4-1-re is vezettek, de az újonc egyenlíteni tudott, végül nagy nehezen kicsikarta a Werder a győzelmet a fiatal Mesut Özil révén. Özil már előző összeállításunkban is szerepelt, akkor a Bayernnek lőtt hasonlóan szép rövidsarkos gólt, mint most Lőw Zsolt csapatának (00:20-nál látható). Pizarro sarkazós vagy Diego kapásgólja is beférhetne bármelyik válogatásba, mi mégis a negyedik hazai gólt ajánljuk az önök figyelmébe, ezt Aaron Hunt szerezte egy erőteljes jobbos suhintás után 23 méterről (02:45-nél tekinthető meg). Hogy azért a Hoffenheim sem potyákból szedte össze a góljait, arra bizonyíték a bosnyák Sejad Salihovic produkciója, aki mesterien varázsolt a brémai kapu bal felső sarkába egy szabadrúgást (04:00-nál van az összefoglalóban).


Özil gólja
188305outform.html400350
Hunt gólja188306outform.html400350
Salihovic gólja188307outform.html400350


Irány Anglia, ahol a Hull City nagy meglepetésre 2-1-re nyerni tudott az Arsenal otthonában. A siker egyik kulcsfigurája a korábban többek között a Barcelonában, a Benficában és a Manchester Cityben is profiskodó Geovanni volt, aki 1-0-ás londoni vezetésnél csodálatosan kanyarodó lövéssel hozta vissza az újonc reményeit.

188308outform.html400350


Nem volt jó hete a Manchester Citynek, amely előbb kizúgott a Ligakupából a harmadosztályú Brighton ellen, majd 2-1-es vereséget szenvedett a Wigantől. Az első negyedóra végén Luis Antonio Valencia szerezte meg a vezetést a Wigannek, amikor 28 méterről, jobbal irtózatos erővel lőtt a kapu bal oldalába (01:55-nél látható a felvételen).

188309outform.html400350


És végezetül egy igazi gyöngyszem, egy három pontot érő szemtelenkedés, a Bilbao-Getafe spanyol bajnokin Francisco Javier Casquero volt a nyerőember, aki gyönyörűen nyeste át a labdát a kissé kinn álló, erre a megoldásra egyáltalán nem számító kapus fölött.

188310outform.html400350


Az elmúlt héten Steven Gerrard kapta a legtöbb szavazatot olvasóinktól.