Vágólapra másolva!
A brit lapok szerint szinte százszázalékos biztonsággal megjósolható: kedden Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa kapja idén az Aranylabdát, a futballvilág egyik legnagyobb presztízsű elismerését. Amennyiben a jóslat valósággá válik, Ronaldo lesz a harmadik portugál játékos, aki kiérdemli a magas elismerést.

Portugáliából legutóbb 2000-ben Luis Figót, 1965-ben pedig Eusebiót ítélték meg a legjobbnak a France Football magazin által szervezett szavazáson.

A 23 esztendős támadónak, aki tavaly második lett a voksoláson a brazil Kaká mögött, az idén meghatározó szerepe volt abban, hogy a Manchester United diadalmaskodott a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában.

Ha Cristiano Ronaldo kapja az Aranylabdát, akkor a harmadik legfiatalabb nyertes lesz. Névrokona, a brazil Ronaldo 1997-ben 21 évesen, az angol Michael Owen pedig 2001-ben 22 esztendősen kapta meg az elismerést.

A portugál játékos nem tartozik a szerények közé: néhány napja, amikor szóba került, hogy övé lehet az Aranylabdát, ezt szinte természetesnek vette, mondván: "Én vagyok a legjobb...", majd nem sokkal később hozzátette: "az első, a második és a harmadik is én vagyok!

A hallatlanul tehetséges futballistának jó esélye van arra, hogy duplázzon és elnyerje a "FIFA év játékosa"-címet is.

Az Aranylabda győztesének nevét kedden hajnalban hozzák nyilvánosságra, a FIFA-gálára pedig január 12-én kerül sor.