Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában remeklő labdarúgók alkotják e heti álomcsapatunk magját, hiszen a tizenegy játékosból heten is pályára léptek az első számú európai kupában. További két futballista az UEFA-kupában is vitézkedett a bajnokság mellett, de azért akad egy olyan csapattag is, aki a hét közben postásként dolgozott - hogy szombaton hőssé váljon.

Kapus:
Brad Friedel (amerikai, Aston Villa): A birminghamiek kapusa nem kapott gólt a Fulham elleni találkozón, de a mérkőzés elsősorban nem ezért maradt emlékezetes a számára. Friedel ugyanis sorozatban 167. alkalommal volt ott a kezdőtizenegyben a Premier League-ben, amivel új rekordot állított fel.

Hátvédek:
Massimo Oddo (olasz, Bayern München): A bajorok a múlt héten mind a két találkozójukat kapott gól nélkül nyerték. A Steaua Bucuresti elleni hazai diadalt követően a Bundesliga rangadóján a Bayer Leverkusent idegenben győzték le, és Oddo mindkét találkozón remekül játszott, védekező feladata mellett gyakran lépett fel a támadásokhoz.

Giorgio Chiellini (olasz, Juventus): A torinóiak számára a hétközi, Zenit Szankt-Petyerszburg elleni BL-találkozónak nem volt tétje, de azért azt a 90 percet is lehozták kapott találat nélkül, akárcsak a hét végi, Reggina elleni bajnokit. Chiellini mind a két mérkőzésen a mezőny egyik legjobbja volt, utóbbin pedig gólt is szerzett.

Matthew Langston (angol, Histon): Az angol FA-kupára mindig jellemzőek voltak a nagy meglepetések, és ezúttal már a második körben is akadt egy szenzáció. A jelenleg csak harmadosztályú, de egykoron európai élcsapatnak számító Leeds Unitedet ugyanis az amatőr Histon győzte le, mégpedig a civilben postásként dolgozó középhátvéd, Langston fejesével.

Patrice Evra (francia, Manchester United): A Vörös Ördögök két rendkívül nehéz találkozót játszottak a múlt héten, és céljukat mind a kettőn elérték. A Bajnokok Ligájában a Villarreal ellen idegenben hozták a gól nélküli döntetlent, ami továbbjutást ért a számukra, majd a bajnokságban idegenben nyerték meg a Manchester City elleni derbit. Gólt akkor sem kaptak, Evra pedig mindkét meccsen remekelt.

Középpályások:
Steven Gerrard (angol, Liverpool): A Vörösöknek csak egy összecsapást kellett játszaniuk a héten, hiszen következő bajnokijukra hétfőn kerül sor, és a Bajnokok Ligájában nem brillíroztak az Olympique Marseille ellen. Egyetlen futballistát kivéve: Gerrard ugyanis a tőle megszokott módon végighajtotta a találkozót, és ő érte el az mérkőzés egyetlen gólját is.

Matteo Brighi (olasz, AS Roma): A Farkasok kezdenek kilábalni a hullámvölgyből, és ennek a múlt héten is tanújelét adták, hiszen mind a két meccsüket megnyerték. A Bajnokok Ligájában idegenben győzték le a CFR Clujt, és ezen a találkozón az alapvetően védekező feladatokat ellátó Brighi kétszer is betalált - hogy a hét végén a Fiorentina ellen már "csak" a szokásos megbízható teljesítményt hozza.

Forrás: AFP

Brighi volt a Roma nyerőembere Kolozsváron

Rubén Baraja (spanyol, Valencia): A védekező középpályás a múlt héten új oldaláról mutatkozott be, hiszen kétszer is eredményes volt. A Rosenborg elleni UEFA-kupa-találkozón ez még nem volt olyan fontos esemény, hiszen csapata 4-0-ra nyert, de a hét végi, Real Betis elleni bajnokin emberhátrányban fejelt győztes találatot.

Jadson (brazil, Sahtar Doneck): Kevés futballista mondhatja el magáról, hogy sikerült mesterhármast szereznie a Bajnokok Ligájában, de a doneckiek brazil középpályása immár közéjük tartozik. Jadson az FC Basel ellen vágott három gólt, és ezzel az UEFA-kupába lőtte együttesét.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok tovább folytatták menetelésüket mind a Bajnokok Ligájában, mind a spanyol pontvadászatban, és az is bebizonyosodott, hogy a korábban hangoztatott "Messi-függőség" igenis létezik. Az argentin klasszissal a soraiban ugyanis a Barca szinte ellenállhatatlan: a csatár a Sporting ellen egy, a Sevilla elleni rangadón pedig két találatot szerzett.

Forrás: AFP

Messi ugyan egyet mutat, de összesen háromszor volt eredményes múlt héten

Juan Albín (uruguayi, Getafe): A madridi kiscsapat két héten belül már a második sztárklubot tréfálta meg, de a Real Madrid rosszabbul járt, mint a Barcelona: a királyi gárdát ugyanis a Getafe le is győzte. A 3-1-es diadal főszereplője az uruguayi támadó volt, aki két találata mellett egy gólpasszt is adott.

www.infosport-focivilag.hu