Vágólapra másolva!
 

Amikor az Internazionale a nyáron szerződtette a kispadra José Mourinhót, akkor úgy tűnt, hogy a milánói gárda a portugál mester által megálmodott 4-3-3-as formációban játszik majd.

Erre utalt az is, hogy a klub leigazolta Ricardo Quaresmát, illetve Mancinit, akik vérbeli szélsőnek számítanak, és így tökéletesen beleillettek ebbe az elképzelésbe. Mourinho terve azonban nem jött be, a háromcsatáros taktika nem működött, így aztán az ősz másidik felében az Inter visszaállt a jól megszokott 4-4-2-re, és ezzel a szisztémával már sokkal magabiztosabban hozta az eredményeket. Így viszont a szélsőknek nem maradt hely a csapatban, és az év vége felé sem Quaresma, sem pedig Mancini nem kapott sok lehetőséget.

A hírek szerint Mancinitől máris szeretne megválni a klub, és megfelelő ajánlat esetén akár már januárban távozhat. A brazil focistát a milánóiak a nyáron 15 millió euróért vették az AS Romától, és kicsi a valószínűsége, hogy a szezon közben hasonló összegért meg tudnak válni tőle - bár egyes értesülések szerint a Real Madrid máris vinné őt, és tízmillió eurót ajánlott a szélsőért.

Ez azért inkább a pletyka kategóriájába tartozik, hiszen Mancinit a tavasszal nem lehet nevezni a Bajnokok Ligájába (elvégre az ősszel már szerepelt a sorozatban az Inter színeiben), de mindenesetre jól jelzi, hogy a focistának igen csak megingott a helye az olasz klubnál.

A VfB Stuttgart megszerezte az 1860 München korosztályos válogatott középpályását, Timo Gebhardtot. A VfL Wolfsburg mellőzött szerb csatárát, Danijel Ljuboját a Borussia Mönchengladbach csábítja.

Az AS Romát az Udinese támadójával, Fabio Quagliarellával hozták kapcsolatba. Az Arsenal érdeklődik a Dinamo Kijev szenegáli középhátvédje, Pape Diakhaté iránt.

A Napoli a Feyenoord fiatal középpályásával, Georginio Wijnaldummal erősítene. Az FK Moszkva argentin csatára, Maxi López a Chievo Veronában köthet ki.

www.infosport-focivilag.hu