Vágólapra másolva!
Fülöp Márton kedden már 15. alkalommal volt a Sunderland kezdő kapusa, s ezt hibátlan teljesítménnyel hálálta meg Ricky Sbragia vezetőedzőnek: a Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham ellen ugyanis megőrizte hálóját a góltól, s így csapata 1-0-ra győzött a labdarúgó Premier League 23. fordulójában.

"Craig Gordon sérülése nyomán kaptam meg a lehetőséget. Hat találkozón védtem, majd amikor skót csapattársam visszatért, rögtön kiújult a sérülése, így azóta ismét én állok a kapuban. A kezdő pozícióért azonban most indul a verseny, mivel Gordon mostanra felépült, de bizakodó vagyok, hiszen a mester elégedett a teljesítményemmel" - mondta az MTI-nek a válogatott hálóőr, megjegyezve egyúttal, hogy Gordon a klub legdrágább játékosa, ami azért szintén szempont lehet az edző választásában.

Fülöp szerint a decemberi edzőváltás jót tett a Sunderlandnek, mert Sbragia kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb tréner, mint Roy Keane volt, s nagyobb szabadságot enged a játékosoknak, ami az eredmények alapján jó hatással van az együttesre.

A 25 éves válogatott futballista elárulta, hogy sajnálatára Erwin Koeman szövetségi kapitány nem látta védeni őt, és nem is beszélt a holland szakemberrel, amióta ő áll Premier League 11. helyén álló gárda kapujában.

"Még másfél év van hátra a szerződésemből. Jelenleg boldog vagyok, hisz végre a pályán bizonyíthatok, ha ez nem változik, nagy örömmel maradok ebben a klubban. Már csak azért is, mert fantasztikus közönségünk van, az egyik legnagyobb átlagnézőszámmal büszkélkedhet a csapat" - beszélt a jövőjéről Fülöp, akinek saját bevallása szerint egy álma vált valóra azzal, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában rendszeresen védhet.

A keddi találkozóról elmondta, hogy igazán nagy bravúrt nem kellett bemutatnia, mert a védők előtte remekül zártak, de végig nagy koncentrációra volt szüksége, mivel számos alkalommal kellett kifutnia a kapujából beívelésekre és kiugratásokra. Hozzátette, a mérkőzést követően félórát beszélt Gera Zoltánnal, akit a 75. percben cseréltek be, s nagy örömmel hallotta honfitársától, hogy lassan teljesen utoléri magát sérülését követően.