Vágólapra másolva!

Fülöp nevével kezdődik a hét csapata

Ritkán fordul elő, hogy honfitársunkat is beválogathatjuk álomcsapatunkba, ám ezúttal nyugodt szívvel megtehettük, hiszen Fülöp Márton teljesítményéről minden külföldi híradás elismerően szólt. A válogatott kapus olyan sztárokkal került egy csapatba, még ha csak virtuálisan is, mint Philippe Mexes, Paul Scholes vagy éppen Raúl.

Kapus:
Fülöp Márton (magyar, Sunderland): A Fekete Macskák az Arsenal vendégei voltak a hét végén, és hogy sikerült pontot szerezniük, az elsősorban magyar kapusuknak volt köszönhető. Fülöp bravúros védések egész sorát mutatta be, aminek köszönhetően több sajtóorgánumnál is bekerült a hét válogatottjába.

Hátvédek:
Hernán Paolo Dellafiore (olasz, Torino): A torinói egyesület menekül a kiesés elöl a Serie A-ban, és az Udinese elleni hazai győzelem ebből a szempontból létfontosságú volt a klubnak. A bordómezesek az argentin származású, ám olasz utánpótlás-válogatott jobbhátvéd, Dellafiore találatával gyűjtötték be a három pontot.

Philippe Mexes (francia, AS Roma): A Farkasok rendkívül tartalékosan voltak kénytelenek kiállni a Siena elleni bajnokira, de végül mégis csak sikerült megszerezniük a három pontot. A győztes gólt ugyan Rodrigo Taddei érte el a hajrában, de a győzelemhez a védelem tengelyében fantasztikus teljesítményt nyújtott Mexes is alaposan hozzájárult.

Cris (brazil, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat fél szemmel már az FC Barcelona elleni BL-mérkőzésre koncentrált a hét végén, és kissé tartalékos összeállításban lépett pályára a Nice elleni bajnokin, de így is sikerült nyernie. A Cris által irányított védelem remekül állta az ellenfél rohamait, és a brazil bekknek arra is volt energiája, hogy gólt szerezzen egy szögletnél.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal): A Sárga Tengeralattjáró kissé lelassult az utóbbi időben, és a Sporting Gijón elleni hazai bajnokin is már az első percben hátrányba került - ezúttal azonban sikerült fordítania. Capdevila ebben főszerepet vállalt: előbb gólpasszt adott Giuseppe Rossinak, majd maga is eredményes volt.

Középpályások:
Blaise Matuidi (francia, AS Saint-Etienne): A Zöldek meglepően simán nyertek az UEFA-kupában a görög Olimpiakosz ellen, és a 3-1-es diadal egyik fő letéteményese Matuidi volt, aki a kupamérkőzésen még "csak" gólpasszokkal vétette észre magát. A hét végi, Girondins Bordeaux elleni bajnokin viszont már egy bombagólt is szerzett.

Iván De la Pena (spanyol, RCD Espanyol): A kopasz középpályás csak nemrégiben tért vissza sérülését követően, de nevelőegyesülete, az FC Barcelona ellen egykori önmagát idézte. Remekül fogta össze csapatát, és két góljának köszönhetően az Espanyol hatalmas meglepetésre legyőzte a spanyol bajnokság listavezetőjét - sereghajtóként.

Forrás: AFP

Volt olyan, hogy De La Pena gólja után tombolt a Nou Camp népe, de a szombati duplának mérsékelt sikere volt a Barca-drukkerek körében

Paul Scholes (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök mesterét, Sir Alex Fergusont sokat kritizálták amiatt, hogy ragaszkodik a kiöregedőben lévő játékosaihoz, akik azonban hétről hétre bizonyítják, hogy lehet rájuk számítani. Ezúttal Scholes forgatta vissza az idő kerekét: a hétközi, Fulham elleni bajnokin parádésan futballozott, és gólt is szerzett - de a hét végi, Blackburn Rovers elleni meccsen sem lehetett rá panasz.

Marcell Jansen (német, Hamburger SV): Ismét új listavezetője van a Bundesligának, jelenleg éppen a hamburgiak állnak az élen a német bajnokságban, köszönhetően a Bayer Leverkusen legyőzésének. A találkozó hőse a balhátvédből balszélsővé avanzsált Jansen volt, aki csapata mindkét gólját szerezte - egyet jobb, egyet bal lábbal.

Csatárok:
Raúl (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda szurkolói rég láttak olyan félidőt a csapatuktól, mint amit a gárda szombaton a Real Betis ellen produkált. A madridiak 45 perc alatt hat gólt vágtak a sevillaiaknak, és ebből kettőt Raúl ért el. A veterán támadó mindkét találata szépségdíjas volt, ráadásul még egy gólpasszt is adott Klaas-Jan Huntelaarnak.

Forrás: AFP

Raúl kifogyhatatlan a gólokból, Di Stefanót már lehagyta, de nem tud leállni

Demba Ba (szenegáli, TSG Hoffenheim): A hoffenheimi gárda a hét végén sem hazudtolta meg önmagát, hiszen gólzáporos mérkőzést játszott a VfB Stuttgarttal, még ha a győzelmet nem is sikerült megszereznie. A 3-3-as döntetlen során mindhárom hoffenheimi találatot Ba szerezte, aki így már 11 találatnál jár a szezonban.

www.infosport-focivilag.hu