Vágólapra másolva!
Továbbra is nagy az öröm a Hearts szurkolói körében, László Csaba edző és Balogh János kapus edinburghi együttese ugyanis szerdán 2-1-re legyőzte a Motherwellt a skót labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában, így egy lépéssel ismét közelebb került ahhoz, hogy bronzérmesként fejezze be a szezont.

Szerda este gól nélküli első félidőt követően, az 50. percben a Hearts Andrew Driver szép fejesgóljával vezetést szerzett, majd a 76. percben Stephen Hughes jobb felsőbe lőtt ballábas bombagóljával egyenlített a Motherwell - a Hearts-kapus Balogh János tehetetlen volt.

Amikor már a közel 14 ezres közönség elkönyvelte a döntetlent, a spanyol Ruben Palazuelos távolról pazarul lőtt a jobb alsóba, így a hazai csapat szerezte meg a győzelmet. Amire igencsak szüksége volt, hiszen még kedden a negyedik helyezett rivális, a Dundee United is diadalmaskodott a Falkirk otthonában, a két csapat közötti különbség így továbbra is öt pont a dobogós Hearts javára.

A mérkőzés után a skót lapok tudósításaikban, a bulvárlapok külön cikkben kivesézték a 62. percben történt affért is, amely azzal kezdődött, hogy a Motherwell szlovák játékosa, Maros Klimpl sárga lapot kapott az Andrew Driver elleni szabálytalanságáért, majd a két edző szópárbajba kezdett, aminek a negyedik játékvezető vetett véget.

A vendég Motherwell szakvezetője, Mark McGhee így elevenítette fel a történteket: "Megkérdeztem a Hearts edzőjét, hogy mi volt a probléma az esetnél, amire ő így válaszolt: b**** meg. Szabálytalankodott az egyik játékosom, ez előfordul, egy meccsen többször is. A kispad felől érkező reakció viszont úgy hangzott, mintha merényletet követtek volna el a futballistája ellen."

László Csaba nem tagadott semmit, ám nem hagyta szó nélkül McGhee nyilatkozatát: "Ha elmondta, hogy én mit mondtam, akkor gondolom, azt is elmondta, hogy ő mit mondott nekem előtte. Ha most idézném a szavait, akkor már mehetnénk is a bíróságra. Más emberek között azonnal háború törne ki azok után, amiket a fejemhez vágott 1-1-es állásnál - ennyi a különbség. Nem azért vagyok itt, hogy háborúzzam, még akkor is, ha néha nehéz az érzéseidnek parancsolni a kispadon. Én elnézést kértem, ő nem. "

Így örült egy kamerás Hearts-drukker a hajrágólos diadalnak:

http://www.youtube.com/v/WabfHGOeWVA&hl=en&fs=1


A Motherwell vezetőedzője még azért is szomorú lehet, mert vereségével kikerült csapata az első hat helyezett közül (a bajnokság végén alsó- és felsőházban folytatódnak a küzdelmek), ám McGhee nagyon optimista, úgy gondolja, akár még a negyedik helyet is elérhetik. "Harmadikok már nem lehetünk, de negyedikek még igen - s ne felejtsük, játszunk még a Heartsszal is. Száz százalékig elégedett vagyok a csapatom teljesítményével."

A Motherwellt az a Hibernian előzte meg, amely a 28. forduló előtti 10 bajnokiján mindössze egyből jött ki győztesen. A hatodik hely ismételt elérésének volt magyar vonatkozása is, hiszen ezúttal kezdőként szerepelt a Hamilton otthonában lejátszott bajnokin Rósa Dénes: a középpályás végigjátszotta a meccset, amelyet Steven Fletcher 80. percben szerzett góljával nyertek meg a fővárosiak.

Változás történt az élen: a Rangers óriási meglepetésre hazai pályán kikapott az utolsó előtti Invernesstől, s mivel a Celtic nem hibázott (2-1-re győzött Kilmarnockban), így - három ponttal - ismét vezeti a skót Premier League-et. Gordon Strachan zöld-fehér mezes tanítványai idén zsinórban negyedszer lehetnek skót aranyérmesek.