Vágólapra másolva!

Mikrofonnal ütötték meg Ronaldót a visszatérésén

Tizenhárom hónappal súlyos térdsérülése után ismét futballozott Ronaldo. A támadó a brazil kupa első körében, magyar idő szerint csütörtök hajnalban lépett pályára csapatában, a Corinthiansban.

A kétszeres világbajnok és Európában két ízben is Aranylabdával jutalmazott brazil csatár az Itumbiara ellen 2-0-ra megnyert meccs 66. percében - kedvenc mezszámát, a 9-est viselve - csereként állt be, de néhány átadáson kívül nemigen vétette észre magát.


Ronaldo visszatérése olyannyira jelentős esemény volt, hogy közvetlenül a lefújás után, még a pályán valósággal megrohamozták őt a fotósok és riporterek. A kialakuló lökdösődésben egyikük mikrofonja eltalálta a jobb szemén a csatárt, aki lehajtott fejjel, sérülését tapogatva vonult le a játéktérről anélkül, hogy bárkinek is nyilatkozott volna.


A 32 éves támadó ezt megelőzően utoljára 2008. február 13-án játszott tétmérkőzésen még az AC Milan színeiben, olasz bajnokin a Livorno ellen, és szenvedett súlyos térdsérülést, minek következtében még annak veszélye is fennállt, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. Olaszországból hazatérve a Corinthians decemberben szerződtette, s azóta csak a múlt héten, egy edzőmeccsen játszott újra, amikor is három gólt szerzett.