Vágólapra másolva!

Ukránoknak és németeknek áll a zászló az UEFA-kupában

A Hamburger SV a Manchester Cityt, míg a Werder Bremen az Udinesét múlta felül hazai pályán 3-1-re a labdarúgó UEFA-kupa negyeddöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén. A Sahtar Donyeck ugyancsak két góllal verte  az Olympique Marseille-t,  a franciák azonban nem tudtak betalálni idegenben. A negyedik meccsen nem született gól, aminek a vendég Dinamo Kijev örülhetett a Paris Saint-Germain otthonában.

Ahogy korábban a Tottenhamet és a CSZKA Moszkvát, az Olympique Marseille-t is 2-0-ra verte hazai pályán a Sahtar. Eleinte a hazaiak irányították a mérkőzést, később azonban magukra találtak a franciák, és majdnem a vezetést is megszerezték, ám Niang a bal kapufát találta el a jobbösszekötő helyéről.

A 39. percben némi marseille-i segítséggel jutott előnyhöz a Sahtar: Srna jobb oldali beadása után Mandanda ugyan védeni tudott, ám Mears nagy igyekezetében kirúgta saját kapusa kezéből a labdát, amelyet másodjára már a hálóba tudott kotorni Hübschman.

Forrás: MTI

Az 57. percben Koné egyenlíthetett volna, ehelyett hat méterről ellőtte a labdát az üresen tátongó kapu előtt.

Az ukránoknak viszont összejött a megnyugtató második gól, a 65. percben egy szép támadás végén a jobbról befelé húzó Luiz Adriano átadását követően Jadson lőtt a jobb alsó sarokba.

Remek meccset hozott a Hamburg-Manchester City összecsapás, amelyből fél perc sem telt el, és máris vezettek a vendégek: Robinho egy csel után hibátlanul tálalta a labdát a támadást még a saját térfeléről elindító Ireland elé, aki futtából a bal alsó sarokba helyezett.

A Hamburg mintha sértésnek vette volna a találatot, rögtön utána nekiesett ellenfelének, Given előbb Jarolím próbálkozását, aztán Petric fejesét, végül Gravgaard közeli lövését is kivédte, az ezt követő szögletnél azonban már ő is tehetetlen volt, Mathijsen csúsztatott a hálóba.

Forrás: MTI

Számos helyzetet hozott még az első félidő, a Hamburg többet támadott, de a Manchesternek is voltak lehetőségei. Az újabb gólhoz a hamburgi Pitroipa volt a legközelebb, amikor ívelt fejese után a keresztlécre hullott a labda.

A szünet után a maga javára fordította a meccset a HSV, a 63. percben Trochowski tizenegyesből volt eredményes, majd a 79.-ben ő készítette elő a harmadik hazai gólt is, bal oldali beadásából a nem sokkal korábban beállt Guerrero sípcsonttal küldte fel a labdát a léc alá.

Akárcsak Hamburgban, Brémában is 3-1-re győzött a hazai csapat az Udinese ellen. A Werder első két gólját Diego szerezte, először a 34. percben mértani pontossággal lőtte ki a bal alsó sarkot, majd a 67.-ben még látványosabban emelt a bal felsőbe. Két percre rá Almeida egy előrevágott labdával kilépve értékesítette a ziccert, ekkor már 3-0-ra vezettek a hazaiak, az Udinese azonban a hajrában még tudott szépíteni, Quagliarella a sokadik helyzetéből közelről vágta a hálóba a labdát, az olaszoknak így maradt esélyük a visszavágóra.

A negyedik találkozón a Paris Saint-Germain hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel.

UEFA-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Sahtar Donyeck (ukrán) - Olympique Marseille (francia) 2-0 (1-0)
gól:
Hübschman (39.), Jadson (65.)

Paris Saint-Germain (francia) - Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

Hamburger SV (német) - Manchester City (angol) 3-1 (1-1)
gól:
Mathijsen (9.), Trochowski (63., 11-esből), Guerrero (79.), illetve Ireland (1.)

Werder Bremen (német) - Udinese (olasz) 3-1 (1-0)
gól:
Diego (34., 67.), Hugo Almeida (69.), illetve Quagliarella (87.)