Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, az AC Milan trénere előszerződést kötött a Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapatával - olvasható a The Daily Telegraph szerdai számában.

A napilap információi szerint a megállapodás három évre szól, az idei szezon végén lép érvénybe, és Ancelotti már az angol fővárosban tartózkodik, hogy a klub vezetőivel egyeztessen futballisták eladásáról és leigazolásáról. A 49 esztendős edző legszívesebben magával vinné a Stamford Bridge-re jelenlegi asszisztensét, Mauro Tassottit, valamint sztárjátékosai közül a brazil Kakát és az olasz Andrea Pirlót.

Ancelotti nyolc esztendeje irányítja a Milant, s bár jelenlegi szerződése 2010-ig szól, az utóbbi idők sikertelensége miatt valószínűsíthetően távozik az együttestől. A piros-feketék, három fordulóval a bajnokság vége előtt, hét ponttal lemaradva követik a címvédő, első helyezett Internazionale gárdáját, így nagyon kevés az esélyük arra, hogy scudettót nyerjenek. Ráadásul az UEFA-kupában már a legjobb 32 között búcsúra kényszerültek a későbbi döntős, a német Werder Bremennel szemben, míg az olasz kupában a nyolcaddöntő jelentette számukra a végállomást.

Silvio Berlusconi, Olaszország miniszterelnöke és a Milan tulajdonosa kedden kijelentette: egyedül Carlo Ancelotti a felelős azért, hogy a klub az idén nem nyeri meg a bajnokságot.