Vágólapra másolva!
Az AC Milan labdarúgócsapatának szurkolói transzparensen kritizálták a visszavonuló Paolo Maldinit, aki a vasárnapi, Roma ellen 3-2-re elvesztett bajnoki mérkőzésen lépett utoljára pályára a San Siróban.

"Köszönjük Kapitány! A pályán Te voltál az örök bajnok, de megtagadtad a tiszteletet azoktól, akik gazdaggá tettek" - ez volt olvasható azon a zászlón, amelyet a Milan szurkolói feszítettek ki, amikor a mérkőzés végén Maldini tiszteletkört futott a pályán. Ezután a drukkerek egy része azt kezdte el skandálni, hogy "csak egyetlen kapitány van", és újabb transzparenst feszítettek ki, amelyen Franco Baresinek, a klub korábbi legendás játékosának neve és mezszáma volt olvasható.

Az olasz sajtó szerint a búcsúmérkőzésen azért bírálták Maldinit, mert 2005-ben eltávolodott a szurkolóktól. A drukkerek nagy része azonban ünnepelt, és egyedi, a futballista nevével ellátott sálat viselt. Az AS Roma játékosai visszajöttek a pályára a lefújás után, mindannyian Maldini-mezben.

Carlo Ancelotti, a Milan edzője azt mondta, a transzparensek jelentéktelenek, nem érdemes foglalkozni velük. "Én büszke vagyok, nem tartozom közéjük" - reagált az ellene tüntetők akciójára Maldini, aki rekordszámú, 126 olasz válogatott fellépéssel büszkélkedhet, s 2002-ben vonult vissza a nemzeti tizenegyből.

A 40 esztendős csapatkapitány a hétvégi, utolsó fordulóban vesz búcsút véglegesen a futballtól, vasárnap a Fiorentina látja vendégül a milánóiakat, s Maldini 902. alkalommal lép majd pályára a piros-feketék színeiben.