Vágólapra másolva!
A Chelsea nyerte az angol labdarúgó FA-kupát, miután a Wembley Stadionban rendezett szombati döntőben 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte az Evertont.

Pedig nem lehet annál jobban elkezdeni egy döntőt, mint ahogy az Everton tette: a 25. másodpercben Saha 15 méterről ráfordult egy röviden kifejelt labdára, és ballal a hálóba zúdította.

Az FA-kupa történenétek leggyorsabb találatával - az eddigi rekord még 1895-ből származott, akkor Bob Chatt (Aston Villa) 30 másodperc elteltével volt eredményes -aztán mintha el is lőtték volna a puskaporukat a liverpooliak, és az előnyüket is csupán húsz percig tudták megőrizni.

Akkor Lampard dobta játékba a bal szélen megiramodó Maloudát, a francia bedására középen Drogba ugrott fel Lescott mellett, és védhetetlenül felejt a kapu bal oldalába.

A második félidőben is a Chelsea akarata érvényesült, helyzeteket is kizárólag a londoniak dolgoztak ki. A 72. percben Lampard ugyan elcsúszott csel közben a tizenhatoson kívül, de volt ideje felpattani, majd ballal a jöbb felső sarokba tüzelt, Howard csak beleérni tudott a labdába.

Nyerhetett volna kettővel is a Chelsea, Malouda hatalmas bikája a keresztlécről a gólvonal mögé pattant, a játékvezetők azonban ezt nem így látták, és nem adták meg a gólt.

Forrás: AFP

A londoniak így is diadallal búcsúztak Guus Hiddink vezetőedzőtől, aki hűen korábbi elhatározásához távozik a klubtól, és a továbbiakban orosz válogatott irányítására összpontosít.

A Chelsea ötödször hódította el a trófeát, korábban 1970-ben, 1997-ben, 2000-ben és 2007-ben nyerte meg a legrangosabb angol kupasorozatot.

FA-kupa, döntő:
Chelsea - Everton 2-1 (1-1)
gól:
Drogba (21.), Lampard (72.), illetve Saha (1.)