Vágólapra másolva!
Az öt veszélyeztetett csapat közül végül is a Real Betis bukott el a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnapi zárófordulójában, és a kiesés számos Betis-szurkolóból váltott ki erőszakosságba torkolló haragot.

A Valladolid elleni hazai 1-1-gyel pecsételte meg sorsát a sevillai gárda, amely hét szezon után kénytelen búcsút venni az élvonaltól, a Primera Divisióntól. A szenvedélyek a meccs lefújása után csaptak igazán magasra a Manuel Ruiz de Lopera Stadionban: a hármas bírói sípszót követően a legdühödtebb drukkerek megpróbáltak betörni a klub székházába és a VIP-szektorba is, hogy a vezetőkön vegyenek elégtételt a kiesésért, de a rendőrség közbeavatkozott.

A klubelnöki box és a játékosöltöző védelmében még gumilövedékeket is használtak a rendfenntartók, végül kiszorították a stadionból az üvegekkel, kövekkel, szemetesládákkal dobálózó fanatikusokat. A tévéfelvételek tanúsága szerint az összetűzések az utcán, a stadionon kívül is folytatódtak. A barrikádokat állító szurkolók közül több megsérült, a legerőszakosabbak egyikét őrizetbe vették.