Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság bronzérmese, az FC Chelsea akár 59 millió eurónak megfelelő 50 millió fontot is hajlandó áldozni azért, hogy Fernando Torres, az Európa-bajnok spanyol válogatott és a Premier League-második FC Liverpool csatára Londonban folytassa pályafutását - írta a vasárnap megjelenő brit News of the World.

A bulvárújság úgy tudja, hogy a Chelsea új vezetőedzője, az olasz Carlo Ancelotti nagyon szeretné szerződtetni a jelenleg a dél-afrikai Konföderációs Kupán a nemzeti csapatban jeleskedő támadót, s ugyancsak szívesen látná új klubcsapatában a spanyol válogatott csatársorának másik alapemberét, David Villát, akiért 41 és fél millió eurót ajánlott a londoni Kékek tulajdonosa, az orosz milliárdos Roman Abramovics.

A sztárigazolási tervekből azonban lehet, hogy semmi sem lesz, mert Villához a Valencia ragaszkodik, miként a liverpooliak spanyol szakvezetője, Rafa Benítez sem akar hallani Torres elengedéséről.

Mindeközben az idei Bajnokok Ligája-győztes és spanyol bajnok FC Barcelona elnöke, Joan Laporta úgy nyilatkozott: azt szeretné, ha Samuel Eto'o nem menne sehová, hanem a katalán együttesnél fejezné be pályafutását.

A klub első embere vasárnap beszélt erről egy ünnepségen, közvetve cáfolva azokat a híreket, amelyek szerint eladják a kameruni csatárt, aki a Barca legeredményesebb játékosaként 30 találatával a második lett a spanyol góllövőlistán.

Laporta hozzátette, hogy Eto'o a Barcától nagyon vonzó ajánlatot kapott, és nem fél attól, hogy akár ő, akár más nagy játékos távozik a csapattól.

"Samuel Eto'o szerződése lejárta előtt kérte, hogy tárgyaljunk az újról, ez történik most, és a klub azt akarja, hogy további sok évre szóljon az egyezség. Számomra Eto'o a világ legjobb csatára, de persze arra is figyelnünk kell, hogy a fizetési struktúránknak megfelelő megállapodásra jussunk. Remélem, sikerül" - így az elnök.

* * *

Cristiano Ronaldo, az angol bajnok Manchester United portugál labdarúgója azt nyilatkozta, hogy már 12 hónappal ezelőtt is el akarta hagyni az Old Traffordot.

A Real Madridba tartó aranylabdás támadó átigazolási világrekordot jelentő 94 millió euróért távozhat a spanyol Real Madridhoz: "Az után, hogy 2008-ban megnyertük a Bajnokok Ligáját, úgy gondoltam, hogy itt nincs már mit megvalósítanom. Amikor mindent elértél, amit csak lehet, ideje új kihívás után nézni" - nyilatkoza vasárnap Ronaldo. "Még egy idényre maradtam, s nagyon kellemes volt sorozatban háromszor nyerni a Premier League-ben, de nekem az volt az álmom, hogy a Real Madridban játsszak."

A portugál futballista leszögezte, hogy nem a pénzért cserél klubot, hanem azért, mert úgy látja, hogy a spanyol csapatban teljesítheti ki tudását s válhat minden idők egyik legjobb labdarúgójává.

Ronaldo amúgy még nem írta alá a 94 millió eurós átigazolását szentesítő és hat szezonra szóló szerződését a Real Madriddal, ahol sajtóinformációk szerint idényenként átlagban nettó 9 és fél millió eurót fog keresni.