Vágólapra másolva!
A Villarreal az előző szezonban ugyan lecsúszott a Bajnokok Ligáját érő helyekről a spanyol bajnokságban, de az ötödik pozíciót megszerezve kiharcolta a nemzetközi szereplést. A klubnál ezzel együtt is nagy változások várhatóak, hiszen Manuel Pellegrini edző a Real Madridhoz szerződött (utódja Ernesto Valverde lett), és a keret is átalakulóban van, Matías Fernández és Nihat Kahveci máris elhagyta az egyesületet. A török támadó eladását követően a Villarreal elsősorban csatárt keres a játékospiacon, első számú kiszemeltje a Tottenham Hotspur orosz játékosa, Roman Pavljucsenko.

A csatár tavaly nyáron igazolt a londoniakhoz a Szpartak Moszkvától, és eleinte rendszeresen a kezdő tizenegyben kapott helyet, de miután Harry Redknapp vette át a csapat irányítását, a kispadra szorult. A mester továbbra sem tart rá igényt, így aztán a Spurs szívesen eladná, természetesen úgy, hogy a lehető legkevesebbet bukja az üzleten. Márpedig a Tottenham 16,5 millió eurót fizetett az oroszért, a Villarreal ajánlata viszont ennél jóval kevesebbről szól, a spanyolok csak tízmilliót áldoznának Pavljucsenkóra.

A londoniak éppen ezért új ötlettel álltak elő: kevesebb pénzzel is beérnék, amennyiben megkapnák Marcos Sennát, illetve Sebastián Egurent. Mivel a két középpályás alapember a Villarrealnál, így kicsi a valószínűsége, hogy a spanyolok erre rábólintanak.

További átigazolási hírek
A Manchester United leigazolta a Wigan Athletic ecuadori szélsőjét, Antonio Valenciát. A Wolverhampton Wanderers klubrekordnak számító 6,5 millió fontért megvette a Reading csatárát, Kevin Doyle-t. A Fiorentina brazil középpályása, Felipe Melo egy évvel meghosszabbította szerződését. Az Espanyol csatárát, Luis Garcíát az Aston Villa csábítja. Az Almería nigériai csatára, Kalu Uche iránt a Fulham érdeklődik. A Hoffenheim középpályása, Selim Teber az Eintracht Frankfurtba szerződött. Német lapértesülések szerint a Hoffenheim viszont megszerezte a Hertha horvát védőjét, Josip Simunicot. A Sampdoria középpályása, Gennaro Delvecchio a Cataniába szerződött.

www.global-soccer.eu