Vágólapra másolva!
A VfB Stuttgart a harmadik helyen végzett a Bundesligában, és ezzel kiharcolta a Bajnokok Ligája-selejtezőben való indulást. A dobogós helyezés nem kis részben a német válogatott támadónak, Mario Gomeznek volt köszönhető, akit a nyáron 30 millió euróért eladtak a Bayern Münchennek.

A szurkolók abban bíztak, hogy a klub ebből az összegből egy hasonló kvalitásokkal rendelkező, gólerős középcsatárt vásárol. Eddig azonban erre a posztra még senki sem érkezett, noha pletykákban nincs hiány. A két első számú kiszemelt a Hoffenheimből Demba Ba, illetve a Real Madrid játékosa, Klaas-Jan Huntelaar volt, azonban egyiküket sem sikerült leigazolni, így a Stuttgart továbbra is csatárt keres.

Jelenleg úgy tűnik, hogy három főre szűkült a jelöltek listája. Az első helyen a CSZKA Moszkva brazil támadója, Vágner Love áll, azonban az orosz egyesület a játékospiacon manapság uralkodó tendenciáknak köszönhetően vérszemet kapott, és 20 millió eurót kér - amit a svábok sokallnak.

A madridi kapcsolat is él még, hiszen a Realtól Álvaro Negredo is jól jönne a stuttgartiaknak, de a probléma itt is a magas vételár, a spanyolok ugyanis 18 millió eurót szeretnének kapni.

A harmadik jelölt a legolcsóbb, hiszen Claudio Pizarrótól a Chelsea sokkal kevesebbért is hajlandó lenne megválni, azonban a perui szívesebben igazolna a Werder Bremenhez, ahová a londoniak az előző szezonra kölcsönadták - így az ő megszerzése sem egyszerű.

A stuttgarti edző, Markus Babbel mindenesetre nincs kétségbeesve: "Ha senki nem érkezik a bajnoki rajtig, az sem probléma, hiszen Cacau, Ciprian Marica és Julian Schieber személyében három kiváló csatárunk van. Nem fogunk őrült összeget kifizetni senkiért" - mondta a fiatal szakember. Márpedig jelenleg máshogy nem nagyon lehet jegyzett csatárt igazolni.

További átigazolási hírek:
A Manchester City 14 millió fontért megszerezte az Arsenal elefántcsontparti védőjét, Kolo Tourét. A Tottenham Hotspur csatára, Darren Bent a Sunderlandbe tart.

Az Aston Villa érdeklődik a Blackburn Rovers balhátvédje, Stephen Warnock iránt. A Portsmouth a Hajduk Split csatárával, Nikola Kaliniccal pótolná a Tottenham Hotspurnek eladott Peter Crouchot.

A Liverpool a hírek szerint elfogadta a Napoli ajánlatát az olasz balhátvédért, Andrea Dossenáért. A Fenerbahce spanyol csatárát, Daniel Güizát az Olympique Lyon szerződtetheti.

www.global-soccer.eu