Vágólapra másolva!
Az Európa Ligában (EL) zárt kapuk mögött játssza a következő két otthoni mérkőzését a Steaua Bukarest, amelyet így büntetett az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) az Újpest elleni találkozón történt incidensek miatt - adta hírül pénteken a román média.

A beszámolók szerint Valeriu Argaseala, a román klub elnöke pénteken közölte Gigi Becalival, a csapat tulajdonosával, hogy az UEFA újabb büntetést rótt ki a Steauára.

A román média emlékeztet arra, hogy az EL második selejtezőkörében, július 16-án Bukarestben rendezett Steaua-Újpest mérkőzés ideje alatt egy szurkoló a pályára szaladt, a román drukkerek pedig egy magyargyalázó feliratot is kifüggesztettek.

A Pro Sport című napilap emlékeztet arra, hogy korábban a Steauát 50 ezer euróra bírságolták, de az UEFA fegyelmi bizottsága ezt eltörölte, és helyette két mérkőzés közönség nélkül való lejátszására ítélte a román klubot.

A Steaua szurkolóival hónapok óta konfliktusban lévő Becali pénteken kifakadt a rendbontó drukkerek ellen. A Gazeta Sporturilor című napilap elektronikus kiadása szerint Becali kijelentette, hogy a szurkolók felelőtlensége miatt összesen körülbelül 700 ezer euró kár éri a Steauát.