Vágólapra másolva!
Az AC Milannál a gyenge szezonrajtot követően megy a fogadkozás, miközben a vezetőség állítólag azon dolgozik, hogy a nyáron elmaradt erősítéseket már januárban bepótolja. A klub a bajnokság előtt ugyan megszerezte Klaas-Jan Huntelaart és Oguchi Onyewut, de szinte minden szakértő úgy véli, hogy a keret még mindig nem elég erős, és a jelek szerint a szakmai stáb is hasonló véleményen van.

A legnagyobb igény jó szélsőhátvédekre mutatkozik, hiszen a posztokon Gianluca Zambrotta és Marek Jankulovski egyáltalán nem jelent megnyugtató megoldást, ráadásul már mindketten túlvannak pályafutásuk zenitjén.

A Corriere dello Sport értesülései szerint a Milan a védelem mindkét oldalára új játékosokat keres: a lap úgy tudja, hogy a jobb oldalra a Schalke 04 brazil játékosa, Rafinha a kiszemelt, míg balra a Tottenham Hotspurben többnyire csak a kispadig jutó, fiatal walesi Gareth Bale érkezhet - akár már januárban.

De az olasz média azt sem tartja kizártnak, hogy a Milan ismét megszerzi David Beckhamet a Los Angeles Galaxytól: az angol középpályás számára októberben véget ér az idény, és márciusig klubjával nem lesz mérkőzése, ami közvetlenül a világbajnokság előtt nem a legjobb a számára. Így aztán Beckham az év elején megint a Milanhoz kerülhet kölcsönbe.

További átigazolási hírek:
A Blackburn Rovers grúz védője, Zurab Hizanisvili kölcsönbe a másodosztályú Middlesbrough-hoz kerülhet. A jelenleg klub nélküli Boudewijn Zendent a Hull City és a Burnley is szeretné megszerezni. Az Udinese kolumbiai védőjét, Cristián Zapatát az Internazionale és a Bayern München is figyeli. A Juventust ezúttal a Red Bull Salzburg csatárával, Marc Jankóval hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu