Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió kuratóriuma a jövő héten dönthet arról, hogy a köztelevízió megtartja-e vagy továbbadja a jövő évi labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogát.

A Népszabadság értesülése szerint az MTV-ben már biztos váltásról beszélnek, és az RTL Klub lehet a beugró. A kereskedelmi tévé a lapnak egyelőre nem kívánta kommentálni az információt. Az MTI érdeklődésére kiderült, Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője jelenleg külföldön van, és csak a jövő héten érkezik haza.

Rudi Zoltán, az MTV korábbi elnöke 2007. május 16-án jelentette be, hogy a Magyar Televízió közvetíti 2010-ben a dél-afrikai labdarúgó-vb mérkőzéseit. A közvetítés jogaival az európai rádiós és televíziós szervezet (EBU) rendelkezik, így az MTV mint EBU-tag juthatott hozzá a magyarországi közvetítési joghoz.

Közben megkezdte turnéját a labdarúgó-világbajnokság győztesének járó trófea, amely több mint 134 ezer kilométer megtétele után érkezik majd meg a Dél-afrikai Köztársaságba. A hétfői hivatalos búcsúztató után Zürichből Kairóba szállítják a 36,8 cm magas, 6,175 kg-os, aranyból, illetve zöld malachitból készült szobrocskát, a glóbuszt tartó két emberalakot, csütörtöktől ugyanis Egyiptomban zajlik majd a 20 éven aluliak világbajnoksága.

A trófea a nemzetközi szövetség honlapja alapján összesen 86 országot érint minden eddiginél hosszabb körútja során, és 225 nap elteltével érkezik meg a végállomásra. A világbajnokságot jövőre június 11. és július 11. között bonyolítják le.