Vágólapra másolva!
Itt a lehetőség, hogy a magyar bajnokság odacsapjon a külföldi topligáknak, mostani gólszépségversenyünkbe ugyanis Magasföldi József látványos szabadrúgásgólját delegálja a Soproni Liga. Az ellenfelek között akad számunkra fájdalmas találat az U20-as vébéről, végül semmit sem érő bombagól a vb-selejtezőkről, a hétvége egyik szenzációjának számító félpályás kapáslövés és lelkes kiscsapatot elintéző emelés is.

A nemrég véget ért U20-as világbajnokságon a remekül menetelő magyar csapat elé a későbbi győztes Ghána engedett sorompót, az afrikaiak 3-2-es győzelmükkel a bronzmeccsre küldték Komanékat. Pedig 1-2-es állásnál még volt esély az egyenlítésre, de aztán jött Abeiku Quansah, aki hatalmas góljával visszaállította a kétgólos különbséget, és döntőbe lőtte Ghánát (02:30-nál tekinthető meg a gól).

212301outform.html400350


A másik elődöntőben egy gól döntött, és azt Brazília szerezte, méghozzá a tornán összesen négyszer eredményes Alan Kardec révén. A Vasco kölcsönjátékosaként az Internacionalban szereplő csatár egy baloldali beadás után éles szögből is elsőrangúan lőtt a hosszú felsőbe.

212302outform.html400350


Costa Rica nem csak szenvedő alanya, hanem elkövetője is egy látványos gólnak az elmúlt héten, a világbajnoki selejtezőn ugyanis Brian Ruíz szédületesen eltalált lövéssel duplázta meg csapata előnyét az amerikaiak ellen. Apró szépséghiba, hogy az amerikaiak végül egyenlíteni tudtak, így Honduras jutott ki a vébére, Costa Rica pedig mehet pótselejtezni Uruguayjal (01:22-nél látható az emlegetett gól).

212303outform.html400350


Az ukrán válogatottra is vár még egy akadály a vb előtt, de Sevcsenkóéknak sokáig a pótselejtező is messze volt, aztán az angolok legyőzésével sikerült megelőzni a horvátokat, onnantól pedig már csak Andorrát kellett kipipálni. A kötelező feladatot 6-0-val abszolválta a 2012-es Eb egyelőre bizonytalan házigazdája, a hatos termés legszebb darabját a bal felsőt leamortizáló Jaroslav Rakickij szállította (1:51-nél látható a bombagól).

212304outform.html400350


Portugália éppen a magyarok csoportjában végzett a második helyen, a 2006-os vb negyedik helyezettje az ukránokhoz hasonlóan két körrel a zárás előtt tette ki az indexet, amikor nyertek a Koeman-csapat ellen, a svédek pedig kikaptak Dániában. Az utolsó fordulóban a portugálok otthon simáztak Málta ellen, a kiscsapat ellenállását Nani törte meg elsőként, amikor fordulásból zúdított a bal sarokba.

212305outform.html400350


A Soproni Liga 11. fordulójában a Zalaegerszeg a vártnál talán simábban, 3-0-ra nyert hazai pályán a bajnokság meglepetéscsapata, a Lombard Pápa ellen. A Csank-csapatokra jellemző, hogy erősek a pontrúgásokban, ez bizonyítandó a ZTE kétszer is rögzített helyzet után ért el gólt. Igaz, Magasföldi József pazar szabadrúgásgólja nem egy begyakorolt figura, hanem kiváló rúgótechnika eredménye.

212306outform.html400350


Rúgótechnikának Dejan Stankovic sincs híján, az Inter szerb középpályása ráadásul önbizalommal is jól áll, a Genoa ellen ugyanis Amelia kapus pocsék kirúgását a félpályáról küldte egyből a kapuba. Persze lehet szidni Ameliát, meg elemezgetni, hogy az üres kapuba rúgta a gólt Stankovic, de a helyzetfelismerés és a kivitelezés biztosan elhallgattatja a kritikusokat, ha vannak egyáltalán.

212307outform.html400350


Elég jó volt az arány a Real Madrid-Valladolid spanyol bajnokin, ahol a hat gólból három is elég szépre sikeredett. A rekorder Raúl gyors duplájával a madridiak megnyugtató előnyre tettek szert, de a Valladolid nem hagyta annyiban, és Nauzet Alemán szenzációs szabadrúgásgóljával visszajött a meccsbe.

212308outform.html400350


A félidőre mégis kétgólos Real-előnnyel vonultak a csapatok, mivel Marcelo a 45+1. percben feliratkozott a góllövők közé. A brazil balhátvéd ráadásul rosszabbik lábával, vagyis jobbal akasztott nagy gólt, persze ezen a szinten már kevés olyan játékos van, akinek az egyik lába teljesen "süket".

212309outform.html400350


A Valladolid nem adta könnyen magát, 3-1 után is tudott szépíteni, de Gonzalo Higuaín a 79. percben végleg eldöntötte a meccset. A Real argentin légiósa kihasználta, hogy a kapus kissé feleslegesen mozdult ki a kapujából, és okos emeléssel tette rá a pecsétet a három pontra.

212310outform.html400350


Az elmúlt héten Kiss Máté cseheket szomorító remekműve nyerte olvasóink szavazását.