Vágólapra másolva!
Futballmeccsre nem csak a gólok miatt érdemes járni, egy év alatt annyi vicces esemény történik a világ pályáin, hogy azzal egy egész estés szilveszteri tv-műsort is meg lehetne tölteni. 2009-ben például Gattuso gatyát villantott, a trükkös kapus arrébb rakta a kapufát, a büntetőpont felé rohanó szurkolót elkapta a partjelző, Arsavin pedig trágyát borított Gerrardékra - szavazzon a kedvenc focivideójára!

Saját kapujába dobta a labdát a lengyel kapus

Az öngólok általában balszerencsés mozdulatok következményei, ám amit az angol amatőr bajnokságban szereplő Fairsley Celtic lengyel kapusa, Piotr Skiba művelt, azt nehéz megmagyarázni. Gond nélkül magához ölelt egy gyenge lövést, ezt követően pedig...

218201outform.html400350


Drukker lőtte be a tizenegyest

Alig van feszültebb pillanat egy mérkőzésen a tizenegyesrúgásnál. A büntetőrúgást elvégző játékos és a kapus is koncentrál, a játékvezető szájához emeli a sípot, hogy jelt adjon - amikor egyszer csak egy szurkoló beszalad a pályára, és berúgja a labdát a kapuba. A Szaturn Ramenszkoje-Szpartak Moszkva bajnokin legalábbis ez a szokatlan eset történt.

218202outform.html400350


A partjelző fékezte meg a beszaladó fanatikust

A Corinthians-Flamengo brazil bajnokin egy szurkoló orosz társát szerette volna másolni, ám neki nem volt szerencséje, mert a partjelző odafutott hozzá, és mielőtt labdába rúghatott volna, leszerelte.

218203outform.html400350


A cigánykerék sem segített az idióta kapuson

Még mindig büntetők... Az amerikai egyetemi bajnokságban a Stony Brook és a Hartford találkozóján mindkét kapus igyekezett megzavarni a rúgó játékost, ám kicsit túlzásba vitték a dolgot. Egyikük a felső kapufára csimpaszkodva mutatott be sajátos koreográfiát, társa pedig cigánykereket hányt a gólvonalon. A párharcot végül az egy fokkal kevésbé hülye kapus csapata nyerte.

218204outform.html400350


Az egyik drukker elcsúszott, a másik gólt a MU-kapusnak

A Manchester United a Barsnley elleni 2-0-s győzelemmel jutott az angol Ligakupa negyeddöntőjébe, a hazai drukkerek közül ketten pedig úgy gondolták, ha kedvenceiknek nem ment a góllövés, majd ők megoldják. Az első próbálkozó ugyan elcsúszott, a másik azonban sikerrel járt, és a felemelt labdát három méterről Ben Foster kapujába vágta, majd alaposan megünnepelte a gólt.

218205outform.html400350


Arrébb rakta a kapufát a trükkös kapus

A partjelzőknek a mérkőzés kezdete előtt ellenőrizniük kell a kapukat, ám mi történik akkor, ha az összecsapás megkezdését követően történik valami rendkívüli? Svédországban a játékvezető a 20. perc környékén vette észre, hogy valami nem stimmel: kiderült, hogy az IFK Göteborg kapusa, a dán Kim Christensen egy kicsit odébb rakta az egyik kapufát, hogy a kapuja így kisebb legyen.

218206outform.html400350


Becsúszásnak indult, félpályás gól lett belőle

Az első gól, lehet akármilyen csúnya, örök emlék egy játékosnak. A Karlsruhe játékosa, Sebastian Langkamp a Leverkusen elleni német bajnokin pályafutása első gólját érte el a Bundesligában, és erre a találatra nem csak ő fog sokáig emlékezni. A meccs 0-0-ra állt, amikor a 72. percben a Leverkusen indított volna támadást, amit Langkamp egy jó ütemű becsúszással állított meg a kezdőkörben, a mozdulat pedig olyan jól sikerült, hogy a labda 46 méteres légiút után a hazaiak kapujában kötött ki.

218207outform.html400350


35 méteres öngól Boruc-lufttal

A másik véglet a szerencsétlen kapusöngól. Egy göröngy okozta a lengyel válogatott vesztét Belfastban, az északírek elleni vb-selejtezőn. Ugyan a hazaiak 2-1-re vezettek, de a lengyelek hajtottak az egyenlítésért, amikor a 61. percben Michal Zewlakow hazaadása után a felpattanó labda megtréfálta Artur Boruc kapust, aki óriási luftot rúgott, a labda pedig a hálóba gurult. 3-1-ről már nem is tudtak fordítani, csak szépíteni a lengyelek.

218208outform.html400350


Gattuso el-, a gatyája lecsúszott

Gennaro Gattuso nem az a tipikus olasz szívtipró, de a harcias olasz középpályásnak is megvan a maga szurkolótábora, legalábbis erre utalnak a különböző fórumokon található női bejegyzések. A Milan csupaszív rendcsinálója Egyiptom ellen is maximális fordulatszámon pörgött, zakatolt, brusztolt, becsúszott, és az egyik ilyen esetnél még a sortja is önállosította magát, a rajongótábor nagy örömére, amely így beláthatott a gatya alá.

218209outform.html400350


Közösülést imitálva örült a gólnak

Bár Kovács Péter szorgosan lőtte a gólokat az Odd Grenland csapatában, mifelénk mégis ritkán hallani a norvég labdarúgó-bajnokságról. Júliusban sem egy szenzációs átigazolás vagy egy sokáig emlékezetes meccs miatt került napirendre a bajnokság, hanem egy viccesnek szánt, de botrányt kavart gólöröm miatt. A Strömsgodset-Sandefjord meccsen a vendégek már az ötödik percben vezetést szereztek a bosnyák Admir Rasic révén, aki muzulmán lévén honfitársával, Fenan Salcinoviccsal a földre leborulva ünnepelte gólját. Miközben a két bosnyák imádkozva ünnepelt, csapattársuk Espen Nystuen is megjelent, és Salcinovic mögé állva szexuális aktust imitált. Az eset a tévés és a videomegosztókra felkerült felvételek miatt nagy vihart kavart, Nystuen nem győzött elnézést kérni ízléstelen poénjáért, és magyarázkodhatott, hogy a mozdulat ellenére heteroszexuális beállítottságú.

218210outform.html400350


Rossz helyen volt a leedsi drukkerlány

Angliában gyakran megtörténik, hogy a gólszerző kiszalad a közönséghez, amelyet sem futópálya, sem kerítés nem választ el a gyeptől. A Walsall-Leeds United meccsen a vendégek győztes találata után is ez volt a helyzet, ám a nagy ünneplésből a piros ruhás drukkerlány végül elég rosszul jött ki.

218211outform.html400350


Arsavin trágyát borított Gerradékra

A 12. videó egy kis fikció: egy kreatív drukker Arsavin és a Liverpool-játékosok főszereplésével átírja a Vissza a jövőbe című film egyik jelenetét, amikor Marty McFly kibabrál Biff Tannennel és bandájával. Hogy honnan jött az ihlet? Arsavin lassan mumusa lesz a Liverpoolnak, az Arsenal orosz támadója tavasszal négyszer volt eredményes az Anfield Roadon 4-4-re végződő rangadón, pár hete pedig győztes gólt szerzett a Vörösök ellen.

218212outform.html400350

* * *

Két ráadás - bakik, poénok több mint 18 percben