Vágólapra másolva!
A Barca tavalyi legemlékezetesebb BL-sikere után kilenc hónappal  a szokásos másfélszeresére nőtt a születések száma Barcelonában, állapították meg az egyik helyi kórház alkalmazottai.

A barcelonai Quiron kórház orvosai és ápolónői arra figyeltek fel, hogy míg általában napi 9-10 szülést kell levezetniük, addig az elmúlt napokban átlagosan 15 újszülött látott napvilágot.

Először egy kilenc hónappal korábbi holdtöltére gyanakodtak, de kiderült, hogy mégsem volt telihold, máshol kell keresni a váratlan szaporulat okát. Ekkor lőtte azonban Andrés Iniesta azt a gólt a Chelsea-nek, amely három perccel a rendes játékidő letelte után a Bajnokok Ligája döntőjébe jutatta a Barcelonát, így adja magát az összefüggés: az érzelmeket világszerte felkavaró fordulat a Barca-szurkolók hormonait is felszabadította.


A legnagyobb eufóriát kiváltó gól mellett 2009. májusában egyébként is egymást érték a katalánok ünneplésre okot adó diadalai. Előbb május 2-án történelmi, 6-2-es győzelmet arattak idegenben a Real Madrid ellen, majd jött a Chelsea elleni már-már hihetetlen továbbjutás (május 6.), május 16-án a Real vereségével spanyol bajnok lett a csapat, végül következett a mámoros római éjszaka (május 27.), amikor a Manchester United elleni 2-0-s diadallal megnyerték a Bajnokok Ligája döntőjét. Ezek a dátumok 37-41 hétre esnek február első napjaitól, általában éppen ennyi idő telik el a fogantatás és a születés között.