Vágólapra másolva!

Két góllal debütált a Facebookról igazolt osztrák tini

Kétszer is betalált a Csehország elleni U18-as barátságos meccsen a brazil-osztrák kettős állampolgár Rafhael Domingues, akit a Facebookról szerződtettek az osztrák korosztályos válogatottba.

Rafhael Domingues kettős állampolgár, a brazil mellett osztrák útlevele is van. Dél-Amerikában nem jutott a válogatottak közelébe a 18. születésnapját nemrég ünnepelt játékos, ezért úgy döntött, feltölt magáról egy videót az internetre. A képességeit bemutató anyag a Facebook közösségi portálon keresztül eljutott az osztrák U18-as válogatottat dirigáló Hermann Stadlerhez is, aki rögtön meghívót küldött neki.

Domingues a csehek elleni, szerdai barátságos meccsen mutatkozott be a csapatban, rögtön meghálálta a bizalmat: két góllal vette ki a részét a 3-1-es győzelemből.

"Nagyon tehetséges, efelől nem lehet semmi kétség. Gyors és remekül kezeli a labdát" - mondta a Rafinha becenevű játékosról Stadler. Domingues Brazíliában a Toledo Colonia Work klubcsapatát erősíti, szülei tiroli származásúak.

Stadler szerint feltétlenül van jövője a fiatalnak a válogatottban, de csak a szakmai szempontok alapján. "Egyéb dolgokon mindenképp el kell gondolkodni" - utalt Stadler Rafinha gyenge angol és német nyelvtudására.