Budapesten törte el lábát a németek védője

Vágólapra másolva!
A magyarok elleni, szombat esti, budapesti mérkőzés utolsó másodperceiben megsérült, így nem lehet ott a június 11-én kezdődő, dél-afrikai világbajnokságon Heiko Westermann, a német labdarúgó-válogatott védője.
Vágólapra másolva!

A helyi szövetség vasárnap jelentette be, hogy a 19-szeres válogatott játékos bal lábfejében eltört egy csont, így nem lehet ott a világbajnokságon. Westermann a meccs után kezdte el fájlalni a lábát, valószínűleg egy tizenhatoson belüli felszabadításkor sérült meg a sajkacsontja az utolsó percben.

Korábban Simon Rolfes, René Adler, a csapatkapitány Michael Ballack és Christian Träsch is sérülés miatt volt kénytelen lemondani a vb-szereplést.

"Természetesen csalódott vagyok, mert óriási cél volt az életemben a világbajnoki szereplés. Fizikailag tökéletesen éreztem magam, most nincs más hátra, szorítok a csapatért" - mondta Westermann a Kickernek.

Német edzője Joachim Löw is megdöbbenve hallotta az orvosi szakvéleményt. "Heiko kiváló fizikai állapotban volt, kulcsszerep várt volna rá a világbajnokságon" - mondta.

A szombati találkozón a németek 3-0-ra verték a magyarokat.