Vágólapra másolva!
Már csak a pontos vételárban kell megegyeznie Mario Balotelli ügyében az olasz Internazionalénak és a Manchester Citynek, írja a Gazzetta dello Sport.

Bár még egy nappal korábban is tagadták az Internél, hogy eladnák Mario Balotellit, péntek reggel az olasz La Gazzetta dello Sport című napilap internetes kiadása vezető hírben hozta, hogy az Internazionale megegyezett a Manchester Cityvel a csatár eladásáról.

Massimo Moratti, az Inter elnöke a csapat Appiano Gentile-i edzőtáborában nyilatkozott a lapnak, ahol elmondta, hogy már egyetlen dologban nem jutott közös nevezőre a két klub, ez pedig a játékos végleges vételára. A Calciomercato.it szerint az összeg 30 millió euró körül lesz.

Balotelliért az előző idény végén több angol klub, így a Manchester City mellett a Manchester United és a Chelsea is bejelentkezett az olasz lapok és az átigazolásokkal foglalkozó internetes oldalak szerint. Az Inter azonban egészen mostanáig ragaszkodott a renitens csatárhoz.

Rafa Benítez vezetőedző viszont nem tartott igényt a nehezen kezelhető olasz válogatott csatárra. De nem csak a játékos magatartása miatt akart megszabadulni Balotellitől: az érte kapott pénzből szeretné Liverpoolból Milánóba vinni egyik kedvenc játékosát, az argentin Javier Mascheranót.

A Manchester City irányítását az előző szezon közben átvevő Roberto Mancininek azonban az Inter vezetőedzőjeként egyik nagy felfedezettje volt Balotelli, ő vitte fel az első csapathoz, és rendszeres játéklehetőséget is adott neki.

Balotelli azonban meglehetősen ritkán hálálta meg edzője bizalmát. Rendszeresen összetűzésbe keveredett játékostársaival, a szurkolókkal és a szakvezetővel is. Ennek ellenére a Mancinit váltó José Mourinhótól is rendre bizalmat kapott, de mindent megtett azért, hogy kijátssza magát a csapatból: egyszer látványosan nem örült az Inter góljának, amikor nem került be a keretbe, máskor meg kedvenc csapata, az AC Milan mezét viselte nyilvános helyen.