Vágólapra másolva!
A házigazda Németország bejutott az U20-as női labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, miután csütörtökön 5-1-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát. A német együttesben végig a pályán volt a magyar Dzsenifer Marozsán.

A négyszeres válogatott, egykori siófoki és kispesti középpályás, Marozsán János lánya az elődöntőben nem szerzett ugyan gólt, ám végig a pályán volt a Koreai Köztársaság elleni mérkőzésen, amelyen kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a házigazda német csapat.

A tízes mezben futballozó Marozsán a két évvel ezelőtti U17-es világbajnokságon mutatta meg először tehetségét a futballvilágnak, amikor az új-zélandi tornán hat találattal gólkirály lett. A bronzérmes német válogatott akkor még csak tizenhat éves játékosát választották a vb második legjobb futballistájának, s az egyéni kitüntetéseket - az Aranycipőt és az Ezüstlabdát - Franz Beckenbauer adta át neki.

A fejlődése azóta is töretlen, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a német keret második legfiatalabb - tizennyolc éves - játékosaként is a házigazda válogatott meghatározó játékosának számít.

Németország a tornán még nem kapott ki, és úgy tűnik, megállíthatatlanul szágult a vb-győzelem felé. A július 13-ai, bochumi nyitányon a Marozsánt még nélkülöző csapat 4-2-re legyőzte Costa Ricát, majd a budapesti születésű támadót végig szerepeltetve 3-1-re verte Kolumbiát. A harmadik csoportmeccsen Marozsánék 4-1-re verték a franciákat, s ezen a meccsen már a Frankfurt magyarja - aki négyévesen költözött a családjával Saarbrückenbe - is betalált.

Forrás: AFP

Kolumbiát is könnyedén verte Dzsenifer Marozsán csapata

A négy közé jutásért Észak-Korea volt az ellenfél, s a németek ekkor sem hibáztak, 2-0-ra nyertek - Marozsán ismét 90 percet játszott, és kapott egy sárga lapot.

Aztán jött a már említett Dél-Korea elleni, könnyed diadallal végződött meccs, amelyen átléptek ellenfelükön a németek, így a vb-trófea már csak egyetlen lépésre van: a vasárnapi, 15 órakor kezdődő döntőben Nigéria lesz az ellenfél.

Miért nem magyar válogatott?

"Sajnálom, hogy nem magyar mezben futballozom, de itt jobb a női foci. Szerettem volna Magyarországért játszani. Viszont nagyon jó hallani, hogy ott is sokan büszkék rám" - nyilatkozta két éve az [origo]-nak Marozsán. "A csapattársaim persze tudják, hogy magyar vagyok, de németként kezelnek. A német labdarúgás a világ élvonalába tartozik, a magyarról pedig, bevallom, nem hallok sokat. A német csapatot választottam, így döntöttem. Tizennyolc éves koromig kell meghozni a végleges döntést, nos, ha a magyar együttessel valami csoda történne, akkor még meggondolhatnám magam."