Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Real Madrid nyáron kinevezett vezetőedzője igyekezett lehűteni a szurkolók várakozásait, hangsúlyozva, hogy csak a második évben fog igazán beérni a munkája gyümölcse.

A portugál szakember a spanyol El Mundo című napilapnak nyilatkozva mondta el, hogy tisztában van a szurkolók fokozott elvárásaival, de az első évben még nem ígérhet nagy eredményeket.

"Az általam végzett munka sajátja, hogy az igazán nagy eredmények csak a második évtől jönnek. Ennyi időre van szükség, hogy megszilárduljon a játékstílus és az a futballfilozófia, amit képviselek. Mindig is azt mondtam, hogy az általam vezetett csapatok a második szezontól kezdve voltak igazán a csúcson. Persze nem zárható ki, hogy addig is nyerünk ezt-azt, miként a korábbi csapataimmal is tettük."

Mourinho első igazán nagy csapatként a Portót irányíthatta 2002-től. A gárdával rögtön meg is nyerte a portugál bajnokságot és a kupát, valamint az UEFA-kupát is. Az igazán nagy eredmény aztán a következő évben jött: a Porto megnyerte a Bajnokok Ligáját. A tréner ezt követően ült le a Chelsea kispadjára, ahol mindjárt bajnokságot nyert, amit a következő évben megismételt, a BL-ben viszont kiesett a nyolcaddöntőben. Igaz, egy évvel később, 2007-ben már elődöntőt játszhattak.

2008-ban vette át Mourinho az Intert, és a milánói csapattal 2009-ben és 2010-ben is megnyerte a bajnokságot, sőt idén összejött a triplázás, hiszen a csapat az Olasz Kupát, és, ami sokkal fontosabb, a Bajnokok Ligáját is megnyerte.