Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy napok óta téma Wayne Rooney távozása, az angol válogatott csatár pénteken öt évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Unitednél, jelentette be hivatalosan a klub.

"Nagyon nehéz héten vagyunk túl" - mondta Sir Alex Ferguson a klub hivatalos honlapján. "Mondtam, hogy a fiú előtt mindig nyitva áll az ajtó, örülök, hogy Wayne végül megállapodott velünk. Azt hiszem, most már érti ő is, milyen nagy klub a Manchester United."

Rooney is elégedetten nyilatkozott a szerződéshosszabbításról: "Boldog vagyok, hogy megszületett a megállapodás. Az elmúlt napokban sokat beszéltem Fergusonnal és a tulajdonosokkal, akik meggyőztek arról, ide tartozom."

Rooney lehetséges távozásáról először a Sunday Mirror számolt be, a bulvárlap azt írta, Ferguson, a elégedetlen a csatár teljesítményével, és elítéli magánéletbeli kilengéseit is.

Bár a klub válaszközleményében nonszensznek nevezte Rooney távozását, kedd délután már Ferguson is úgy nyilatkozott, a támadó távozni akar (bár hozzátette, hogy nem érti, miért), szerdán pedig már a Chelsea és a Real Madrid is jelezte, szívesen szerződtetné a csatárt.

Szerdán maga Rooney is megerősítette távozási szándékát az MU-tól: azt mondta, azért akar eligazolni, mert a vezetők nem tettek ígéretet a keret megerősítésére.

A szurkolók dühösen reagáltak a távozás gondolatára, csütörtök este negyvenen tüntettek Prestburyben található villájánál, egy kézzel festett plakáton azt üzenték neki: "Írj alá a City-hez és meghalsz!" A csoportosulást végül a rendőrök oszlatták fel.

Rooney három hétig biztosan nem tudja játékával segíteni a MU-t, mivel a keddi edzésen bokasérülést szenvedett Paul Scholes belépője nyomán.