Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a Real Madrid legyalulása ezúttal elsősorban nem a barcelonai játékosok, hanem az edző ázsióját dobta meg. Josep Guardiolát hétfő óta már hírbe hozták a Chelsea-vel és most az Internazionaléval is.

A Chelsea gyengélkedése miatt a napokban több angol lapban is megjelent a hír, miszerint a nyártól Guardiola foglalhatja el Carlo Ancelotti helyét a csapat kispadján. Az olasz Corriere dello Sport szerdai információja szerint az Internazionale is szívesen látná játékos-pályafutása során a Serie A-ban is megfordult Guardiolát, igaz, a lap nem említi, mikor lehetséges az edzőváltás.

A Bajnokok Ligája-címvédő idén korántsem szerepel olyan magabiztosan, mint tette azt az előző években a portugál José Mourinho vezetésével, 14 forduló után csak az ötödik helyen áll a bajnokságban, és hét pont a hátránya az éllovas AC Milannal szemben. A nyáron érkezett Rafael Benítez a múlt héten már ultimátumot is kapott Massimo Moratti klubelnöktől a Twente elleni BL-meccs előtt, és bár azt a találkozót, majd hétvégén a Parma elleni bajnokit megnyerte az Inter, Moratti a legjobb edzőt szeretné a kispadon látni, és ez jelenleg szerinte Pep Guardiola - állítja a Corriere dello Sport.

A lap értesülései szerint az Inter már tavasszal felvette a kapcsolatot a katalán szakemberrel, miután kiderült, hogy Mourinho a Real Madriddal szemezget, de akkor nem jött létre a megállapodás, mert a Barcelona új elnöke, Sandro Rosell előnyösebb ajánlatot tett, és 2012-ig hosszabbított Guardiolával.