Vágólapra másolva!
Jókora botrányt okozott a Sky Sports két riportere a Premier League női partjelzőjére tett megjegyzéseivel. A szombati Wolverhampton-Liverpool bajnokit közvetítő Andy Gray és Richard Keys kétségbe vonta, hogy a nők fel tudnák fogni a lesszabályt.

A két riporter beszélgetését a találkozó előtti percekben valaki felvette, és a meccs után elküldte a Daily Mailnek, amely nyilvánosságra hozta. "Jobb lesz, ha valaki lefut hozzá, és elmagyarázza neki a lest" - fogalmazott Gray a találkozón partjelzőként dolgozó Sian Massey láttán, mire Keys megerősítette, hogy a gyengébbik nem nincs tisztában a szabállyal.

A női partjelző egyébként rögtön a Liverpool első találatánál nehéz helyzetbe került, de a korábbi cikkünkben közölt videó tanulsága szerint jó döntést hozott.

A beszélgetés végén Keys egy másik nőre, a West Ham elnökhelyettesére, Karren Bradyre is tett egy megjegyzést: "Láttad, milyen édes, amikor a szexizmusra panaszkodik?"

A nyilvánosságra került beszélgetésnek nagy visszahangja volt Angliában. A különböző jogvédő szervezetek mellett az angol szövetség, illetve a szigetországi futball főszereplői, többek közt Rio Ferdinand is felemelte a szavát Sian Massey védelmében. A növekvő nyomás ellenére a két riporter nem kért bocsánatot a másnapi közvetítésük során, amikor a Blackburn-West Brom találkozóról tudósítottak, de a hírek szerint a hétfő esti show-műsorukban kénytelenek lesznek ezt megtenni.

A Sky egyik szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a két riporter nem élő közvetítésben fejtette ki nézeteit, ezzel együtt elfogadhatatlan a kommentárjuk.