Vágólapra másolva!
A bizonytalan belpolitikai helyzet miatt az amerikai labdarúgó-válogatott nem utazik el Kairóba, ahol barátságos mérkőzést játszott volna az egyiptomi csapattal - közölte Sunil Gulati, az Egyesült Államok labdarúgó-szövetségének elnöke.

Az amerikaiak február 9-én mérték volna össze erejüket a hatszoros Afrika-bajnokkal. A labdarúgó-szövetség honlapján közzétett hivatalos közleményben nem nevezték meg a lefújt meccs új időpontját.

"Izgalommal töltött el bennünket a lehetőség, hogy Egyiptom ellen játszhassunk, de a jelenlegi helyzetben a felek megállapodtak, hogy lemondják a mérkőzést" - írta Gulati, aki megköszönte az Egyiptomi Labdarúgó Sszövetség és az amerikai külügyminisztérium által nyújtott segítséget a végső döntés kialakításában.

Az amerikai válogatott, amely idén 1-1-es döntetlent játszott Chile ellen, március 26-án a kétszeres világbajnok Argentína ellen lép majd pályára a New Jersey állambeli East Rutherfordban, három nappal később pedig Paraguay ellen játszik Nashville-ben.

A barátságos találkozók felkészülési mérkőzések a júniusban az Egyesült Államokban 12 észak- és közép-amerikai, valamint karibi ország részvételével megrendező CONCACAF Arany-kupára.

Az Obama-kormány az egyiptomi zavargások miatt az elmúlt napokban megerősítette a kairói amerikai nagykövetség védelmét ellátó tengerészgyalogos egységet.

Minden cikk az egyiptomi forrongásrólhttp://cimkezes.origo.hu/cimkek/egyiptomi-forrongasok/index.html?tag=egyiptomi+forrong%E1sok